BRAMBOROVÉ SLAVNOSTI NA ZÁMKU CHATEAU HERÁLEC

23. Říjen 2014 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 16978

Babí léto ten víkend (10 -12. 10. 2014) vládlo a dávalo mocně najevo, že se neodkladně blíží skutečný čas podzimních dnů. Sluníčko v těchto dnech hřálo a staleté stromy v zámeckém parku, v něž se pomalu barví listy barví do kouzelných zářivých odstínů.

Příroda se již začala připravovat k dlouhému zimnímu spánku, dozrává ovoce v sadech i plody na stromech, konečně nastal i ten správný čas pro sklizeň brambor.

Vysočina je krajem brambor. A protože na Vysočině stojí i zámek Herálec, i ten pěstuje vlastní brambory v bio kvalitě, které pak užívá k vaření dobrot v zámecké kuchyni.

 

Přesně před 10 dny v Chateau Herálec se zde konaly oslavy zdejší bohaté úrody, kterému vedly brambory. Bramborové hody byly plné vynikajících bramborových specialit. Vybrané speciality pro všechny přítomné uvařil šéfkuchař Petr Špinka se svým týmem.

Po celý víkend zde byly brambory cítit na každém kroku. Pochutnat jste si mohli na placičkách s domácími škvarkami a zapečeným kozím sýrem, bramborových lokších s kachním stehnem a restovanou kapustou. Ochutnat jste také mohli bramborové halušky s uzeným masem a kyselým zelím od pana Antuška nebo také bramborové knedlíky plněné králičím ragú se zelím a dozlatova upečenou cibulkou. Gurmánským zážitkem pak byla domácí bramboračka s hříbky ze zámeckého parku z kotlíku uvařená podle staročeské receptury servírované s bochníčkem křupavého chleba.

Na nádvoří jste pak mohli ochutnat z dobrot zdejších farmářů - lahodné sýry, domácí marmelády, čerstvá zelenina, tvaroh, med a další lokální produkty. Bezvadné na tom bylo to že pokud vám něco chutnalo, mohli jste si to  zakoupit.

www.chateauheralec.cz

Galerie

Rozhovory

CHATEAU HERÁLEC