Grund Restaurant nabízí jedinečný zážitek pro Vaše chuťové buňky

20. Prosinec 2016 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 16036

Grund Resort Golf&Ski je moderním designovým hotelem ležícím v Mladých Bukách, malebném městečku v Krkonoších. Resort navrhlo architektonické studio Ferrari Pagani Tresoldi Architetti. Výsledkem jejich práce je nejen hotel, který získal ocenění Stavba roku Královéhradeckého kraje, ale také celé místo, kde se budete cítit jako v ráji.

Pokud stále ještě nemáte vybranou zimní dovolenou, kterou chcete trávit na lyžích, po nichž rádi relaxujete v kvalitním wellness, pak je Grund Resort Golf & Ski tím pravým místem pro Vás! V golfové sezóně si zde můžete zahrát na 18jamkovém hřišti, které se může pochlubit jednou z nejkrásnějších vyhlídek v zemi. Jeho areál nabízí bezkonkurenční výhledy na Krkonoše, včetně jejich dominant Černé hory a Sněžky. O kvalitě tohoto golfového hřiště vypovídá skutečnost, že se stalo nejlepším hřištěm v Královéhradeckém kraji a spadá do TOP 10 nejlepších hřišť v České republice.

Naše redakce měla tu možnost zavítat sem a ochutnat stávající menu, stále ještě podzimní. Interiér restaurace je velmi příjemný, nesoucí se v moderním stylu. Jeho dominantou je olejový krb, jenž dodává celému prostoru na útulnosti.

Po příchodu nás vřele uvítal manažer restaurace, který se o nás po celou dobu degustace velmi ochotně staral. Za zvuků příjemného jazzu jsme usedli k elegantně prostřenému stolu, který zdobila váza se dvěma čerstvými růžemi a planoucí svíčka. K našemu milému překvapení jsme si mohli vybrat z menu jídlo, na které jsme měli právě chuť.

Jídelní lístek se za naší návštěvy ještě nesl v duchu podzimu, avšak před Vánocemi restaurace nabídne nové, zimní menu. Za předkrm jsme si zvolili do růžova pečený rozbíf z holandského telecího, podávaný na lehkém salátu z celeru a jablek. Předkrm dostál svému jménu, protože při vpichu z něho vytékala růžová šťáva. Maso bylo měkké, chutné a výborně se doplňovalo s celerovo jablkovým salátem, který byl lehce dochucen vlašskými ořechy. K předkrmu byla podávána domácí brioška. Občas jsme při její konzumaci narazili na kousek špeku, který ji povýšil o další stupeň.

Jako druhý předkrm jsme si vybrali paštiku z kachních jater, jablkovým čatní a rustikální brioškou. Paštika byla výborně dochucená, takže jsme nemuseli po slánce či pepřence, které na stole nechyběly, sahat. Jablkové čatní bylo k paštice příjemnou změnou.

Naše redaktorka si pro své hlavní jídlo vybrala filírovanou vepřovou panenku v úpravě sous vide podávanou s cuketovými bramboráčky a cibulovým ragú. Jídlo bylo čistě a elegantně naservírované. Růžová vepřová panenka byla měkká, akorát osolená a propečená přesně, jak má být. Příjemným kontrastem k její slané chuti byla sladká chuť cibulového ragú, jež mělo dokonalou medovou konzistenci. Cuketové placičky byly k tomuto masu výbornou volbou.

Druhý člen redakce si vybral jako hlavní chod steak z jeleního hřbetu marinovaného v jalovci a ginu s pečenými bramborami Grenaille se šalotkou, přelitý redukovanou omáčkou demi glace. Nutno podotknout, že steak na první pohled skvěle vypadal a ještě lépe voněl. Maso bylo šťavnaté a již při prvním zabodnutí vidličky měkké. Po jeho rozkrojení se ukázalo, že byl udělán s celou kuchařskou bravurou, která je k přípravě kvalitního steaku potřebná. Příjemně slané maso doplňovala jemná chuť ginu a z decentních náznaků z něho byl cítit jalovec. Jelení maso bylo tak skvělé, že nebylo třeba jiné přílohy než pečených brambor, sedly k němu totiž výborně.

Sladkou tečkou na konec bylo banánové Crème brûlée s ananasovým salátkem provoněným mátou a čokoládový fondant s omáčkou z lesního ovoce a kokosovým prachem. Oba dezerty luxusně voněly. Milým zpestřením méně tradičního banánového Crème brûlée byl ananasový salátek, jehož sladké tóny dokonale ladily ke svěží chuti máty. Krásně teplý čokoládový fondant byl upečen precizně. Na povrchu lehce křupavý, ve svém srdci krásně tekutý. Díky kombinaci s omáčkou z lesního ovoce se z jeho degustace stala doslova pohádka.

Lahodné pokrmy jsme zapíjeli proseccem a kvalitní italskou vodou. K dezertům jsme měli možnost vyzkoušet kvalitu káv, které zde připravují. Ani zde restaurace nezklamala. Espresso bylo silné, lahodné capuccino zdobila nadýchaná, avšak hutná pěna. V restauraci Grund se chlubí moderní vinotékou, která nabízí vína a sekty prestižních světových i tuzemských značek.

Restaurace Grund naše vysoké očekávání nezklamala. Příjemný personál, který se skutečně snaží udělat vše pro Vaši spokojenost, vynikající jídlo, příjemná atmosféra a v neposlední řadě lukrativní prostory i umístění, dělají z tohoto resortu místo, které stojí za to navštívit!

Galerie