Ital v kuchyni panuje v restauraci MANÚ Risto & Lounge

11. Květen 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 14415

Mediálně známý kuchař Emanuel Ridi si v centru Prahy otevřel v lednu loňského roku novou restauraci. Pojmenoval ji MANÚ Risto & Lounge. Malý ostrůvek na levém břehu Vltavy skrývá tajemství receptů středomořské kuchyně a italských vín ze všech významných oblastí od jižního Tyrolska až po Sicílii.

Oblíbený Emanuele Ridi se narodil roku 1973 v městečku Portoferraio, které se nachází na středomořském ostrově Elba. Zde také získával první zkušenosti s gastronomií. V České republice je od roku 1992. Snad všichni jej znají jako Itala v kuchyni, pro jeho přátele je však „Manú“. A právě proto si toto jméno zvolil za název své nové restaurace, kterou najdete na horním cípu Dětského ostrova.

Každý den, od 12 do 24 hodin, si sem můžete zajít na něco dobrého z bohatého menu. Velmi zajímavé je z Antipast Carpaccio z pražmy s fenyklem, pomerančem a olivami nebo Grilovaná chobotnice s bramborem, mrkví, červenou cibulí a bílou řepou. Jako polévku zde nabízí Krém z medvědího česneku (gambero rosso, malina, pecorino fres) .

Z nabídky Primi je velmi zajímavá Pasta s mořskými plody a krémem ze slávek nebo Risotto ze zeleného chřestu s mušlemi svatého Jakuba a krevetami. Ze Secondi je skvostná Perlička podávaná s batátovým pyré a hráškovým luskem. Pro milovníky kusu masa je ideální Mléčné selátko (fava, zázvor, kaštanový med, Granny Smith).

Jeden zákazník po návštěvě restaurace prohlásil: “Kdo viděl, ten ví, kdo neviděl, měl by co nejdříve vidět…“. My s ním musíme pouze souhlasit. Restaurace Emanuela Ridiho stojí za návštěvu.

Galerie