Kulinářský zážitek s atmosférou Malé Strany a Karlova mostu naleznete v restauraci Pod Věží

21. Březen 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 16505

Restauraci Pod Věží byste našli kde jinde, než na Malé Straně, přímo u Karlova mostu. Svůj název dostala proto, že leží nenápadně skryta ve stínu Malostranské mostecké věže.

V restauraci nabízí široký výběr čerstvých a pečlivě připravených jídel, a to jak české, tak mezinárodní kuchyně. Naši redakci z předkrmů zaujala Lilková terina s mozzarellou a tomatovou omáčkou, sušenými rajčaty, červenou řepou a praženými kešu ořechy. Polévky má ve svém menu restaurace dvě – tradiční „Kulajdu“ s lesními houbami a Francouzskou cibulačku se sýrem Comté a chlebovými krutony.

Pod Věží nabízí také výběr z několika těstovinových pokrmů. Zajímavým je Hříbkové risotto s černým lanýžem, pažitkovým olejem a parmezánem. Z oblasti české kuchyně na menu nechybí Konfitované kachní stehno s bramborovým knedlíkem, zelím a kachní omáčkou s foie-gras, nebo Králičí stehno s roládou z králičího hřbetu s pancettou, dýňovými gnocchi a restovaným špenátem.

Ve svém menu má restaurace také steaky či filet z mořského vlka. Pokud jíte střídmě, jistě Vás potěší Salát „Little gem“ s karamelizovanými hruškami, pěnou z čerstvého kozího sýra, dressingem z javorového sirupu a mučenkovým pyré. Pro příznivce sýrů restaurace připraví výběr z nich, podávaný s fíkovou marmeládou a chlebem.

Budete-li mít po vydatném obědu či večeři chuť na něco sladkého, okuste vynikající Hruškový závin s rozinkovou omáčkou a espumou z anglického krému nebo Čokoládový dortík s horkou čokoládou a višňovou omáčkou. Jejich dezerty jsou skvostné. Jak by ne, když Pod Věží je také útulné Café Creperie s originálními francouzskými sladkými i slanými palačinkami.

Galerie