La Finestra in Cucina se specializuje na přípravu mas pocházejících z bio farem

16. Únor 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 13102

Restaurace La Finestra in Cucina byla otevřena v roce 2009. Je druhou restaurací italského šéfkuchaře Riccarda Lucqueho. Hlavním benefitem restaurace je možnost sledovat dílo šéfkuchaře Tomáše Juříka, který připravuje Vámi vybraný pokrm přímo v srdci kuchyně. La Finestra se zaměřuje na různé masové speciality. Maso odebírá z biofarem z Itálie, Španělska a USA.

Kromě kulinářského zážitku je jejím cílem vytvořit největší vinotéku kvalitních italských vín v České republice, k čemuž jí slouží za tímto účelem adaptované sklepní prostory.

V jejím jedinečném vinném sklepě máte dokonalé soukromí, a přitom jste v samém srdci Prahy. Využít jej můžete pro pořádání neformálních setkání, obchodních jednání, rodinných oslav, nebo tiskových konferencí. V La Finestra in Cucina se můžete zúčastnit také kurzů italských vín, nebo degustačních večeří.

A na co že Vás restaurace láká? Z kategorie antipasti nás zaujal Hovězí tatarák s drobenkou z parmezánu a chlebem Altamura s červenou řepou, křenem, křepelčím vejcem a balsamikem. Stálou polévkou je na jídelním lístku Vývar z pernaté zveře, jenž obsahuje domácí cappelletti plněné bažantím masem, kořenovou zeleninu a šalvějový olej.

Zajímavými těstovinami jsou Ravioli s kachním masem a jedlými kaštany, hlívou ústřičnou, topinamburem a černým lanýžem. V Carne e Pesce vyniká Lehce uzené dančí s čokoládou, třešněmi, černým kořenem a citronovým konfitem. Zavítejte tedy do Platnéřské 13 a okuste kousek Itálie!

Galerie