NEWS & ARTICLES

Naše seznamování s nejlepšími mistry kuchařského umění pokračuje…

ARTICLE BY

Před nějakou dobou jsme Vám slíbili, že Vás seznámíme s těmi nejlepšími kuchaři světa. I dnes se v našem článku seznámíte s další desítkou, již předposlední.

Restaurant David Toutain / Identi-T

David Toutain se učil u nejlepších kuchařů světa, není tedy divu, že jeho restaurace se stala jednou z nejlepších na světě. Své degustační menu neustále mění, a to podle sezónních produktů, v nichž zelenina hraje hlavní roli. Pracoval u Pierra Gagnaire, Bernarda Pacauda a Alaina Passarda, kromě toho působil v restauraci Mugaritz u Andoni Louise Adurize. Toutain rád vymýšlí nová jídla, takže jeho menu se často mění. Proslavil ho mimo jiné chřest s uzeným žloutkem a parmezánem.

Papillon

Christophe Saintagne se narodil v Normandii v městě Pont Audemer. Jedná se o mladého talentovaného kuchaře, který působil po boku takových jmen, jako jsou Jean-Francois Piège a Alain Ducasse. Nyní vaří v restauraci Papillon, která se nachází v 17. pařížském obvodě.

Obauer

Karl a Rudi Obauer vlastní hotel s restaurací v rakouském Werfenu, který se nachází asi 35 mil od Salcburku. Jedná se o podnik s tradicí a historií. Restauraci převzali roku 1979. Roku 1997 byly restauraci Obauer uděleny dvě michelinské hvězdy. Restaurace není proslulá jenom díky kuchyni, ale také díky skvělé nabídce vín. O vinný sklep se po celá desetiletí stará sommeliér Alexander Koblinger.

Villa René Lalique

Jean-Georges Klein absolvoval hotelovou školu ve Štrasburku. Roku 1987 zdědil po své matce restauraci, v tomtéž roce získal svoji první michelinskou hvězdu. Druhou získal roku 1998 a třetí roku 2002. Dnes vaří v gurmánské restauraci Villa René Lalique, která byla otevřena roku 2015 na základě iniciativy podnikatele Silvio Denze. J. G. Klein získal v této restauraci dvě michelinské hvězdy.

Quintessence

Shuzo Kishida je japonský kuchař, který se narodil roku 1974. Od počátku jej přitahovala francouzská kuchyně. Roku 2000 se přestěhoval do Francie, kde získával své kuchařské znalosti v jedno až tří michelinských restauracích. Roku 2003 se k restauracím, v nichž Kishida pracoval, připojila třímichelinská restaurace LʼAstrance, kterou spravuje Pascal Barbot. Svoji restauraci Quintessence založil Kishida roku 2006. Čtyři roky po sobě jí byly uděleny tři michelinské hvězdy.

In de Wulf

Kobe Desramault je majitelem michelinské restaurace De Wulf v belgickém Dranouteru. Vyrůstal v matčině brasserii, po zkušenosti v zahraničí se ve svých 23 letech vrátil do rodného města, aby zde převzal rodinný podnik. Zakládá si na práci s čerstvými a kvalitními surovinami. Roku 2012 ho Gault Millau jmenoval šéfkuchařem roku.

Florilège

Hiroyasu Kawate pracoval v michelinské restauraci Le Jardin des Sens v Montpellier, pak byl sous chefem v Tokiu, v restauraci Quintessence oceněné třemi michelinskými hvězdami. Zde působil po boku kuchaře Shuzo Kishida. V roce 2009 Kawate otevřel svou vlastní restauraci - Florilege, ve které kombinuje tradiční francouzské techniky s japonským uměním. Florilege se roku 2015 přestěhovala do svých současných prostor v okrese Shibuya. Loňského roku byla zařazena mezi 50 nejlepších restaurací v Asii.

GästeHaus Klaus Erfort

Klaus Erfort je německý kuchař, který působil v restauraci Bareiss v Baiersbronn. V roce 1993 se přesunul do restaurace Schwarzwaldstube v Baiersbronnu, kde vařil až do 1994 pod Haraldem Wohlfahrtem. Jako šéfkuchař začal pracovat roku 1995 v restauraci Orangerie . Od roku 1999 do roku 2002 působil jako šéfkuchař v restauraci Imperial v Schlosshotelu Bühlerhöhe v Baden-Baden, která pod jeho vedením získala michelinské ocenění. Od března 2002 Erfort provozuje GästeHaus Erfort v Saarbrückenu. Ještě v tomtéž roce získal michelinskou hvězdu, roku 2004 následovala druhá a roku 2008 třetí.

The Waterside Inn

Alain Roux je britský šéfkuchař, oceněný jednou michelinskou hvězdou. Je patronem restaurace The Waterside Inn. Je synem neméně slavného kuchaře, Michela Rouxe. Už ve 14 letech věděl, že chce být kuchařem. Osm let strávil ve Francii, aby se kuchařskému řemeslu naučil. Působil mimo jiné v cukrárně Millet v Paříži. Po tom, co vařil v několika francouzských michelinských restauracích se vrátil do restaurace Waterside Inn, kterou vlastní jeho rodina. Roku 1995 zde po svém otci převzal roli šéfkuchaře. Restaurace si drží status tří michelinských hvězd již 25 let.

Duomo

Ciccio Sultan je držitelem dvou michelinských hvězd. Vlastní restauraci Duom. Jeho restaurace je symbolem vynikající a kvalitní kuchyně. Sultano si potrpí na kuchyni svého regionu, kterou chce v té nejvyšší kvalitě předávat ostatním. Restaurace je svým výhledem na kupoli San Giorgio jako stvořená pro romantické večeře ve dvou.


AUTOR ČLÁNKU