Naučte se správně namíchat vaječný koňak v Bar and Books

25. Říjen 2016 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 12567

Vaječný koňak se anglicky nazývá „Egg Nog“ a jeho název vznikl s největší pravděpodobností ve východní Anglii na základě pojmenování středověkého nápoje vyráběného z horkého mléka a vajíček.Druhou možností je odvození z výrazu „egg and grog“ (vejce a grog), který byl později zkrácen na „egg’n’grog“, a poté na „eggnogg.“. Vaječný likér byl populární především v rodinách aristokratů, jelikož vejce byla tehdy velice drahá, a tak si tento nápoj musely střední třídy odpustit. V 18. století se vaječný likér dostal i do nového světa, kde rychle získal na své popularitě…

Týnská Bar and Books

Týnská Bar and Books

Vaječný koňak patří k českým Vánocům stejně jako cukroví, vánoční stromeček nebo svařené víno, což je i důvodem, proč vyhlášený pražský bar Týnská Bar and Books zahrnul do svého celoročního konceptu workshopů WORKSHOP VAJEČNÉHO KOŇAKU, pořádaný 30. listopadu 2016.

majitel baru Raju S. Mirchandani

majitel baru Raju S. Mirchandani

Na dvouhodinovém workshopu se účastníci dozví historii zvoleného drinku, charakteristiku ingrediencí a tipy na jejich využití a naučí se jednotlivé styly míchání. Barman vše názorně předvede a postupně namíchá koktejl různými způsoby. Účastníci mohou všechny nápoje ochutnat, porovnat a přijít na to, který právě jim nejvíce vyhovuje.

Následně si účastníci míchání koktejlu pod vedením barmana sami vyzkouší a jejich výkon bude také ohodnocen. Autor nejlepšího koktejlu získá dárek - shaker s logem Bar and Books. Workshop probíhá v baru Týnská Bar and Books na Praze 1 dne 30. listopadu 2016 v 19:00 hod. Workshop je také skvělým konceptem vánočního setkání pro zaměstnance, management nebo klienty a je možné ho uzpůsobit na míru jak s občerstvením, tak např. i s doutníky. Více informací a rezervace na www.barandbooks.cz/tynska.

Galerie

Týnská Bar and Books
majitel baru Raju S. Mirchandani