Ochutnejte kouzlo poctivosti, prožitku a tradice v restauraci KONFIT

26. Květen 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 17862

V restauraci KONFIT věří v zážitky, které přináší kvalitní a poctivé jídlo. Obrací se zde ke kuchařským tradicím našich předků, s nimiž s respektem pracují i v dnešní, moderní době. S každým soustem, které v KONFITu ochutnáte, přijde ojedinělý prožitek. A kam že za ním zajít? Do brněnské ulice Veveří 125. Otevřeno zde mají každý všední den od 11.30.

Kromě toho, že v KONFITu dobře vaří, pečou si zde i své křupavé pečivo. Připravují jej každý den, takže máte záruku, že bude skutečně čerstvé. S láskou ho pro hosty KONFITu peče kuchař a specialista na studenou kuchyni Martin Kunc.

„Na první pohled poznáte, že jde o domácí pečivo, protože každý kousek je jiný. Krásně voní a chutná tak, jak si vzpomínáte z dětství,“ popisuje Kunc, proč si pečení tolik oblíbil. Dodává, že dobré pečivo je základ. „Je to jeden z našich pilířů, na kterém v KONFITu stavíme naši domácí kuchyni.“

Ve stálém menu je na výběr ze čtyř předkrmů – telecího tartaru, variace vyzrálých sýrů a maďarských uzenin, domácí paštiky a carpaccia z červené řepy s brynzou. Z polévek musíme zmínit bažantí consommé se sýrovými kroketami. K němu se výborně hodí teplý předkrm - konfitované kachní jazýčky s květákovým cappuccinem a celerovým chipsem.

V KONFITu nabízí tři pokrmy z ryb: pečený steak z candáta, pečený steak z lososa nebo grilované filátko z mořského vlka. Z jídel z jiných druhů masa nás mile překvapilo králičí stehýnko na smetaně s pajfalským knedlíkem a brusinkami. Tradiční caesar salát a vanilkové créme brulée nesmí ani v KONFITu chybět.

Galerie