PODZIMNÍ MENU V ZÁMECKÉ RESTAURACI CHATEAU HERÁLEC

01. Listopad 2015 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 15237

Posledními trendy světové moderní gastronomie jsou k vidění a hlavně k ochutnání v zámecké restauraci Chateau Herálec. Místní šéfkuchař Michal Zapalač osvěžil českou kuchyni, která tradičně čerpá ze zásob regionálních dodavatelů i vlastního pole.

V novém podzimním menu, která maximálně využívá bohaté místní i zámecké zdroje (přes maso, sýry, až po zeleninu), můžete zakusit maximální kulinářský zážitek.

Pět druhů brambor v bio kvalitě a podzimní dýně z místního pole, kaštany a houby ze zámeckého parku. To vše spolu s jablky i ořechy namixoval do podzimního menu právě Michael Zapalač, který se do zámku vrátil po 2 letech obohacen o zkušenosti z restaurací Essensia (hotel Mandarin Oriental Praha) a Citizen (Hotel Mandarin Oriental Washington DC, USA), kde vařil pod vedením vyhlášeného šéfkuchaře Erica Ziebolda. Ještě před odjezdem do zahraničí supervizoval na Chateau Herálec semifinalisty úspěšné kuchařské show MasterChef.

Od 11. do 15. listopadu vám zámecká restaurace Honoria nabízí gastronomický zážitek v podobě tradičního Svatomartinského menu. Tak jako každý rok bude díky celému týmu připraveno z těch nejlepších surovin z Vysočiny. Vychutnejte si delikatesy připravené z hus z domácího chovu a sklenku výtečného Muškátu Moravského, Müllera Thurgaue či jedinečného Svatovavřineckého vína.

Galerie

Rozhovory

CHATEAU HERÁLEC