Podzimní závan gastronomie v hotelu The Grand Mark Prague

09. Září 2016 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 12664

Přehoupnutí letních měsíců do chladnější poloviny roku s sebou nese i změnu gastronomického charakteru. Pro milovníky jídla přichází období houbové sezóny a dýňových nápadů. Restaurace Le Grill v 5* hotelu The Grand Mark v pražské Hybernské ulici již zahájila své sezónní menu na měsíc září.

Koncept restaurace Le Grill je postaven na čerstvosti a lokálních surovinách. Šéfkuchař Ondřej Koráb mění hotelové menu každý měsíc a sestavuje pokrmy s precizností a znalostí sezónních ingrediencí a kulinářských trendů. Pokrmy jsou tak svěží variantou české kuchyně, která se Korábovým umem posouvá zase o krok blíže světovým restauracím a je za to náležitě doporučována Michelinskými průvodci každým rokem.

Základními surovinami Le Grill menu pro září jsou Šumavské houby Kotrče a sladká chuť dýní podtrhující jak šťavnatá masa tak i zvýrazňující požitek z domácích těstovin. Dalšími zásadními surovinami menu jsou tomaty, květák, brokolice, špenát, cuketa, mrkev, švestky, jablka a hrušky.

Jako vždy, jediným stálým aspektem obměňovaného menu je signature dezert The Grand Mark cake, který se skládá z ganache z černého rybízu, čokoládového glazé a zalévá se malinovou omáčkou, Měsíční menu jako vždy obsahuje varianty a chody vchodné pro vegetariány, osoby s bezlepkovou dietou a zároveň nabízí hravé dětské menu s pokrmy, které ratolesti nejvíce ocení.

Pochutnejte si na novém menu v unikátním prostředí barokní restaurace Le Grill, nebo v hotelové venkovní zahradě, která je otevřena za přízně počasí až do konce září. Pokrmy od Ondřeje Korába, který si prošel školou několika Michelinských mistrů a vařil v nejlepších restauracích světa, vás zajisté zaujmou svou lehkostí, svěžestí a přitom neobyčejnou precizností.

Galerie