Poznejte výjimečnou gastronomii v restauraci Salabka

14. Únor 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 12922

Překvapující kombinace, tradiční recepty, moderní pojetí, čerstvé a kvalitní suroviny...To je alfou i omegou kuchyně restaurace Salabka. Ať již ochutnáte kterýkoliv z pokrmů připravených týmem šéfkuchaře Petra Kunce, oceníte nápaditost autorsky sestavených jídel, souznění i kontrast použitých ingrediencí a styl, s jakým je pokrm podáván. A co když navíc ochutnáte některé z oceňovaných vín z hroznů révy z jižních svahů tamního vinohradu, které se zde po staletí pěstují? Zažijete ryze nevšední zážitek!

Restaurace Salabka je citlivě zrekonstruovaná usedlost s historií sahající do 13. století. Odedávna zde byly vinice s odrůdami burgundské révy, jež tu naleznete i nyní. Právě z oněch časů pochází objevené historické sklepy, které tu využívají pro svá vína a která zde můžete také ochutnat.

Vedle této nádherné vinice, jež je svou rozlohou takřka 4 hektarů největší v Praze, a moderního vinařství, zde najdete restaurant s prosluněnou terasou, apartmány ve stylu francouzských viničních domů a také palírnu - první pražský soukromý lihovar.

Do Salabky můžete zajít okusit degustační menu. To zahrnuje kachní paštiku s pečenými švestkovými povidly, šneky s petrželovým kroupovým rizotem, halibuta s celerovým pyré, hovězí žebro s černým kořenem a salátem waldorf, yuzu meringue, horký karamelový koláč s datlemi a na závěr selekci sýrů.

K tomu všemu můžete popíjet vynikající vína a sdílet tento výjimečný zážitek s lidmi, na kterých Vám záleží.

Galerie