RESTAURACE LE GRILL – ORIGINÁLNÍ PROSTŘEDÍ, SKVĚLÁ ATMOSFÉRA A VYNIKAJÍCÍ KUCHYNĚ

18. Září 2014 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 14935

Jedinečnou restauraci Le Grill naleznete v centru Prahy, v přízemí bývalého barokního paláce U Věžníků.  

Ihned po projití vstupními dveřmi do elegantních prostor restaurace vás zaujme masivní červený lustr z věhlasné italské sklárny Murano,  vystupující z odstupňovaného stropu. Moderní interiér se vkusně snoubí se stylovými masivními stoly a neobarokními židlemi.

Neméně zajímavé je i zákulisí restaurace, kterému vévodí kuchařský tým s mladým, ale zkušeným šéfkuchařem, Ondřejem Korábem. Šéfkuchař získal své dovednosti od opravdových mistrů ve svém oboru. Ondřej se totiž několik let učil v nejlepších restauracích Velké Británie, pod vedením slavných michelinských šéfkuchařů Chrise Stainese, Daniela Bouluda a britské televizní hvězdy Hestona Blumenthala. Kuchařovu vášeň pro vrcholnou gastronomii dokazují nejen originální pokrmy, ale i četná ocenění z místních a mezinárodních gastronomických soutěží. Jeho zkušenosti jsou patrné i z detailně zpracovaného menu inspirovaného mezinárodní i českou kuchyní.

Na co se zde na podzim můžete těšit?

Nenechte se pobízet a zkuste neodolatelné podzimní speciality restaurace Le Grill. V aktuální nabídce  restaurace naleznete polévku z muškátové dýně s kmínovým marshmallow, smrkovými hříbky, šalvějovým olejem a kapkou javorového sirupu. Kromě ní si zde můžete pochutnat i na pražmě královské servírované s petrželovým pyré, růžičkovou kapustou a pivní omáčkou. 

Každý měsíc v Le Grill servírují sezónní menu z čerstvých surovin typických pro dané období a nechybí tu ani grilované ryby a maso upravené metodou sous vide.

Šéfkuchař restaurace pokrmy zhotovuje pouze z těch nejkvalitnějších ingrediencí, a pokud to sezóna dovolí, jídlo je dochuceno o čerstvě natrhané bylinky ze zdejší bylinkové zahrádky, kterou najdete hned vedle letní terasy.

O sladkou tečku na konec se na závěr oběda nebo večeře postará šéfcukrářka Karolína Kocinová. Její dezerty nejen dobře chutnají, ale jsou opravdovým mistrovským dílem, patřičným pro uzavření vašeho jedinečného kulinářského zážitku.

Když bude příhodné počasí rozhodně si užijte posezení na terase rozlehlé zahrady s barokní fontánou, kde si můžete vychutnat jak Ondřejovu vytříbenou kuchyni, tak si tu můžete jen tak relaxovat při sklence vína uprostřed svěží zelené scenérie. 

www.legrill.cz

Galerie