Rougette, vypečená dobrota pro každou příležitost

21. Březen 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 16266

Rougette je jemně vyzrálý sýr, který je speciálně vyroben pro rozpékání. Je tou pravou delikatesou, která se hodí jak pro posezení s přáteli, tak pro romantickou večeři s Vaší polovičkou.

Sýry Rougette vyrábí sýrařství Käserei Champignon. Pro jejich výrobu používá mléko z německých statků, pro dosažení obzvlášť jemné chuti pouze nejlepší ušlechtilé kultury. Vzniklý jemně bílý povrch je známkou vysoké kvality produktu. Alergiky jistě potěší, že v sýru není doložitelný lepek, vhodný je také pro vegetariány nebo lidi, jež nesnáší laktózu.

Tento sýr není jen vynikající, je také za chvíli připravený, což oceníte hlavně v případě, že se ohlásí nečekaná návštěva. Pro jeho přípravu stačí rozehřát troubu, zbavit jej fólie a péct v dřevěné krabičce asi 10 minut při 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C). Po té době je nutné sýr vyndat z trouby, křížem krážem naříznout jeho povrch a rozevřít jej do stran. Sýr je hotov, když má zlatavou barvu, jíž se mu dostane za 8-12 minut. Hodí se k němu pečivo, zelenina, grilované krevety nebo víno.

Rougette je k dostání ve dvou příchutích - Jemně krémový nebo Jemně kořeněný. Jeden sýr váží 180 g, což je porce pro 1-2 osoby. Mile Vás překvapí, kolik různorodých receptů je možné s Rougette vykouzlit. Více informací naleznete na www.rougette.cz.

Galerie