Sektival v brněnské restauraci Prominent stojí za návštěvu

12. Červen 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 17188

Hledáte-li jedinečné místo pro setkání s přáteli, zajímavé kulinářské zážitky a klidné prostředí, navštivte brněnskou restauraci Prominent, která je v hotelu Holiday Inn Brno. Díky „front-cooking“ zde můžete naživo sledovat umění zdejších kuchařů.

O spokojenost návštěvníků se zde stará profesionální a zkušený personál, který připravuje poctivou gastronomii spojenou s profesionálním servisem. V kuchyni panuje šéfkuchař Josef Dudek. Je držitelem ocenění ze Světového poháru 2010 v Singapuru a taktéž několikanásobným účastníkem finále Kuchař roku. Spoustu zkušeností nasbíral během svých stáží v zahraničí.

Až do 18. června je v Prominentu podáváno Sektivalové menu. Konkrétní sekty k jednotlivým pokrmům osobně napároval dvojnásobný sommeliér roku David Král.

Menu zahrnuje: Mionetto Prosecco Prestige DOC Brut 0,1 l, Telecí pečeni s marinovanými jahodami a balzamikovou redukcí (Bohemia Sekt Prestige Brut 0,05 l), Krémovou polévku z mladých cuketek s petrželovým pestem a piniovým olejem (Bohemia Sekt Prestige Chardonnay Brut 0,05 l), Králičí hřbet pečený ve špeku s hráškovým pyré a šalotkovým nákypem (Bohemia Sekt Prestige Rosé Brut 0,05 l) a Jemný tvarohový knedlíček v perníkových brézlích podávané s jahodovým concassé a sorbetem ze zakysané smetany (Bohemia Sekt Prestige Demi Sec 0,05 l).

Místo si na Sektivalu rezervovat nemusíte, ale vzhledem k velkému zájmu o degustaci sektů a dobrého jídla, to restaurace doporučuje. V příjemném letním dni si můžete posedět na unikátní venkovní terase.

Galerie