V Bílé krávě skutečně víte, co jíte a co pijete

20. Leden 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 13350

V Bílé krávě se přenesete do přátelské atmosféry francouzského venkova, přestože jste jen pár metrů od Václavského náměstí. To, co Vám chce restaurace zprostředkovat nejvíc, je radost a potěšení, kterou Francouzi pociťují z dobrého jídla.

Restaurace má téměř dvacetiletou historii, která je spojena s plemenářskou firmou Natural. Od počátku chtěla svým hostům prezentovat hovězí maso v té nejvyšší kvalitě – tzn. hovězí se známým původem, uzrálé suchým způsobem v celých čtvrtích a bourané tak, jak to dělají Francouzi.

Mezi všemi masnými plemeny si vybrala Charolaiské plemeno. O každém kusu se můžete z tabule vyvěšené v restauraci dozvědět vše. Na farmě v Myštěvsi chová vlastní jehňata a husy labutí, ve voliérovém chovu v Liboci masná holoubata.

V Jílovém u Prahy má již 15 let pěstitelskou pálenici a malý ovocný lihovar, který si již vydobyl prestižní postavení v řadě soutěží destilátů.

A na co se můžete těšit? Například na poněkud méně obvyklý předkrm, kterým jsou Šneci po Burgundsku. Jako hlavní jídlo si můžete dát Mix grille Charolais, který je ukázkou pěti druhů charolaiských steaků se třemi druhy omáček, grilovanou zeleninou, kapustičkami a gratinovanými bramborami.

Výborný může být také filet z Foie Gras. Zajdete-li sem na sklenku víno, skvěle se k ní hodí francouzský talíř, na němž jsou servírované sýry, sušené francouzské klobásky a hruškovo-medová marmeláda.

Galerie