Vegetariánské valentýnské menu v restaurantu Hradčany v hotelu Savoy

12. Leden 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 13503

Přemýšlíte kam pozvat svou milovanou polovičku na svatého Valentýna? Pro všechny, kteří neholdují masovým pokrmům, připravil šéfkuchař Petr Patočka afrodiziakální vegetariánské menu, které okouzlí chuťové buňky, a přitom je lehké a zdravé.

šéfkuchař Petr Patočka

šéfkuchař Petr Patočka

V působivých Art Deco prostorách hotelu Savoy na pražském Pohořelci si jej můžete vychutnat nejen na svátek všech zamilovaných, ale také v předcházejícím týdnu.

špenátový krém se zázvorem

špenátový krém se zázvorem

Atmosféru rozproudí portugalské šumivé víno, předkrm z jemné buvolí mozzarelly a rafinované amuse bouche. Špenátový krém se zázvorovou pěnou rozehřeje před hlavním chodem. Vybrat si lze Lumaconi s lanýžovým krémem a piniovými oříšky, nebo bramborové noky s omáčkou kombinující ovčí sýr a špenátové listy.

Vrcholem večera je pak dezert ve tvaru srdce pro dva. Peruánská čokoláda, vanilkový krém a horká malinová omáčka s portským vínem vás příjemně naladí na zbytek večera.

Přeneste se v čase do bezstarostných dob na počátku minulého století, do rozmarné Belle Époque. Interiéru dominuje odsouvací střecha a k restauraci náleží také tradiční anglická knihovna s krbem a terasa na střeše s výhledem na stověžatou Prahu.

Svátek můžete zakončit procházkou po Pražském hradě, nebo na nedaleký Petřín, místo všech zamilovaných. Více informací naleznete na www.hradcanysavoyprague.com, rezervace jsou možné na tel. +420 605 295 208 nebo na e-mailu restaurantdivision@hotelsavoyprague.com.

Galerie

šéfkuchař Petr Patočka
špenátový krém se zázvorem