ZIMNÍ MENU BUDDHA-BARU SE INSPIROVALO ODVĚTVÍM NIKKEI. OCHUTNEJTE SPOJENÍ PERUÁNSKÝCH A JAPONSKÝCH CHUTÍ

30. Prosinec 2016 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 15565

Buddha-Bar Restaurant Praha, sídlící na adrese Jakubská 8 v centru hlavního města, patří do sítě restaurací Buddha-Bar, jejichž kolébkou je Paříž. Dnes už mohou hosté zavítat do celkem 15 poboček restaurací Buddha-Bar.

Jejich specialitou není jen jídlo prvotřídní kvality zaměřené na asijsko-pacifickou kuchyni, ale také unikátní atmosféra, která zve k odpočinku od každodenního městského shonu za hudebního doprovodu živého DJ. Pravidelně se tu také konají módní a hudební akce.

Pan-asijské speciality jsou na jídelním lístku Buddha-Bar Restaurantu již tradicí. V nadcházejících zimních měsících je zde ale najdete v překvapivé podobě. Na lístku se objevily lákavé speciality jako tiraditos, tedy sashimi pokrm z gastronomického odvětví Nikkei, které spojuje peruánskou a japonskou kuchyni. Právě Jižní Amerika a splynutí jejích chutí s Asií byla šéfkuchaři Lukášovi Želechovskému a jeho týmu při tvorbě menu na zimu 2016/2017 velkou inspirací.

Dalším příkladem tohoto netradičního mixu na první pohled velmi odlišných kuchyní jsou masové taštičky empanadas s trhaným vepřovým, které se namáčí do domácí chilli omáčky s tajnou asijskou recepturou nebo čerstvý losos ceviche, marinovaný podle peruánské tradice v limetkové šťávě a podávaný s omáčkou z tygřího mléka.

A protože by to nebyla Jižní Amerika bez pořádného steaku, můžete se těšit také na filet mignon z hovězí svíčkové, podávaný s pyré z batátů a s asijským twistem v podobě hub shitake a pak choi.

Galerie

Rozhovory

BUDDHA-BAR PRAGUE