Zlepšete si náladu i zdraví s Pražskou čokoládou!

19. Červenec 2016 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 16779

Že hořká čokoláda prospívá našemu zdraví, je obecně známé. Asi každý zažil ten příjemný pocit, když si vychutnává dobrou čokoládu. Při její konzumaci totiž dochází ke zvýšení produkce hormonu štěstí – serotoninu. Ten pomáhá k vytváření pozitivních emocí a k odbourávání stresu. Čokoláda také zvyšuje cirkulaci krve, vede k lepšímu prokrvování mozku, a proto se nám s ní dobře vykonávají mentálně náročné úkoly. Méně známé je, že hořká čokoláda nám může být pomocníkem při hubnutí. Snižuje totiž chuť na sladké a tučné pokrmy.

Česká firma Pražská čokoláda provozuje vlastní výrobnu a prodejny vysoce kvalitních čokoládových výrobků. Nejpopulárnějším produktem jsou nasucho pražené mandle obalené mléčnou či hořkou čokoládou s různými posypy. Nabízí však i méně tradiční variace jako Dvořákovy mandle v mléčné čokoládě se zázvorem nebo mandle v hořké čokoládě s chilli a se solí.

Pražská čokoláda dodává na trh kvalitní čokoládové výrobky a snaží se, aby se dalo mlsat také zdravě. Vyrábí vlastní DIA čokoládu, její specialita Český nugát z mandlí a českého medu získala i ocenění ve Velké Británii Great Taste. Další delikatesou jsou „zelené mandle“ s hořkou čokoládou poprášené moringou olejodárnou, která je proslulá svou velkou koncentrací živin. Sušené listy moringy mají 14 x více vápníku než mléko a 4 x více vlákniny než ovesné vločky. Její konzumace přispívá především ke zvýšení fyzické energie a vyrovnanosti. Nebojte se tedy mlsání, může být i prospěšné!

Galerie