Asijské speciality na Malé Straně v restauraci Spices

Hana Benešová
09. Červen 2016
Restaurace a bar Spices se nachází na Malé Straně v hotelu Mandarin Oriental. Nabízí nápaditý výběr lahodných pokrmů jihovýchodní, severovýchodní a jihozápadní Asie, doplněný výběrem jedinečných koktejlů. Kuchyni velí šefkuchař Jiří Štift, který se za svého působení stal vůbec prvním šéfkuchařem v Praze, jenž získal vysoce hodnocené pětihvězdičkové ocenění Diamond Award od American Academy of Hospitality Sciences.

Prostředí restaurace je nádherné. Místnosti se soudobým designem vévodí renesanční klenutý strop. Spojením historického jádra bývalého kláštera ze 14. století s nádhernými moderními detaily reprezentuje design restaurace harmonické vyvážení obou rozličných kultur. Odráží jak minulost a přítomnost našeho hlavního města, tak kořeny hotelu Mandarin Oriental.

Kuchyně je inspirována asijskými pouličními prodavači a regionální kuchyní. Vaří zde pouze z čerstvých potravin, které pochází od místních českých zemědělců. Menu je servírováno doprostřed stolu a předkládáno tradičním asijským způsobem. Mezi největší speciality se řadí thajské krabí tyčinky s mangovou majonézou a čili, servírované na ručně vyrobeném nádobí, indická kuřecí Tikka Masala s rýží basmati a chlebem pappadam nebo japonská gyoza s krevetami.

Speciality restaurace si můžete objednat i ve Spices baru. Ten nabízí širokou škálu vína, piva i nealkoholických nápojů, ale také originálních koktejlů. Vizitkou restaurace Spices je zajisté 1. příčka v Maurerově výběru Grand Restaurant pro rok 2016.