Chutě navržené pro podzimní melancholii zlata a karmínu

01. Listopad 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 17672

Podzimnímu menu v restauraci Salon vévodí sezónní suroviny sklonku roku, houby a zvěřina. Šéfkuchař Pavel Vacek zkomponoval svoje podzimní dílo jako harmonický projekt, odpovídající proměnlivému počasí sklonku roku.

Jasné, svěží podzimní počasí ideálně doplní lehký salátek ze zelené bio čočky s hlívou, shiitake a rukolou, dochucený balsamikovou redukcí, zatímco hutný hříbkový krém s opečeným selským chlebem a ragú z lesních hub svou rustikální chutí dokonale padne k plískanici nebo dokonce mlhám.

Co se hlavních chodů týče, domácí houbovo-bramborové nočky s hlívou královskou představují vhodný doplněk rozjasněného pozdního babího léta, pečené bažantí prsíčko s parmazánovým rizotem, lanýžovou omáčkou a čerstvými malinami představuje ideálního společníka podzimní melancholii ve zlatavých a karmínových barvách.

Jelení hřbet sous vide na ragú z růžičkové kapusty a lišek s topinamburovým purée a glazé z portského vína je vhodnou odpovědí na první útok zimy: v mrholení skryté sněhové vločky.

Podzim je samozřejmě mnohem snesitelnější s vybranou nabídkou vín a likérů; personál restaurace Salon vám s radostí doporučí ty nejvhodnější do libovolného počasí.

Galerie

Rozhovory

Carlo IV Prague