Francouzský vinařský dům G.H.MUMM představuje nové luxusní šampaňské G.H.MUMM Demi-Sec

17. Říjen 2016 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 13454

G.H.MUMM tímto novým cuvée G.H.MUMM Demi-Sec navazuje na slavnou tradici šampaňských vín jako skvělého doplňku k dezertům. Šampaňské zlatavé barvy se žlutými a jantarovými záblesky se vyznačuje delikátní perlivostí se spoustou živých bublinek. Voní po broskvích, hruškovém džemu, nugátu a ovocném želé, postupně se rozvíjejících do voňavého medu, perníku a sušeného ovoce.

Šampaňské G.H.MUMM Demi-Sec je vyrobeno převážně z odrůdy Pinot Meunier (60 %), velmi aromatické odrůdy hroznů, která je ceněna pro svoji intenzivní ovocnost. Tuto odrůdu doplňuje jemná směs Pinot Noir (30 %) a Chardonnay (10 %) a také rezervní vína pro dodání hloubky. V tomto případě jde zejména o odrůdy Pinot Noir a Pinot Meunier pro svou medovou příchuť.

Toto gurmánské šampaňské se pro svůj jedinečný charakter skvěle hodí k dezertům jako je ovoce, champagne zabaglione, Tarte Tatin, karamelizovaná broskev či meruňkový koláč. Dokonalým doplňkem je také k sladko-slaným kombinacím foie gras s fíky či k modrým sýrům.

Podle Champagne Protocoles de G.H.MUMM, které obsahují rituály zasvěcující ctitele šampaňského ve 21. století do nových způsobů, jak si vychutnávat šampaňské, může být víno G.H.MUMM Demi-Sec zcela překvapivě podáváno v karafě. Jak vysvětluje Protocole N°83, tento neobvyklý úkon je vyhrazen pro jemná, komplexní šampaňská vína nebo šampaňská vína s vysokou dávkou „liqueur de dosage“ neboli dozážního likéru, který přidává sklepmistr na závěr druhotného kvašení. Kontakt se vzduchem vínu umožňuje projevit svoji texturu a nejjemnější aromata.

Galerie

Rozhovory

Prestige Selection