HLEDÁTE DELIKATESY PRVOTŘÍDNÍ KVALITY? TIP OD ŠÉFKUCHAŘE VLADIMÍRA PALIČKY ZE ŠKOLY VAŘENÍ CHEFPARADE!

Official Press Release
08. December 2014 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 16280

Chefparade otevřela zbrusu nový e-shop, ve kterém můžete nakoupit delikatesy z pohodlí vašeho domova. Zásilku vám přivezou do druhého dne, nebo se přijďte podívat na prodejnu v Husitské ulici 56 na Praze 3, kde si sami vyberete dle vlastního vkusu v příjemném prostředí školy vaření Chefparade.

Na výběr je celá řada vánočních balíčků, jednotlivých delikates nebo můžete zakoupit některý z dárkových poukazů.  

Official Press Release

Official Press Release

Oblíbené jsou zejména sushi sety, které obsahují kompletní vybavení na přípravu shusi, včetně ozdobných více rázových hůlek na sushi a bambusové podložky. No a pro ty, kteří ještě vyčkávají s vánočním cukrovím a chystají se péct na poslední chvíli, je v nabídce prvotřídní belgická čokoláda nebo kaštanové pyré, ze kterých vykouzlíte fantastické cukroví, krémy, náplně a polevy.

A jeden recept pro inspiraci - Sladké makronky od Jany Chotové, členky teamu Chefparade a zároveň foodblogerky popecenicko.cz!

 

INGREDIENCE NA MAKRONKY:

Ingredience:

250 g cukru krupice

62 g vody

2x 95 g bílků

250 g moučkového cukru

250g mandlové mouky nebo jemně umletých mandlí

potravinářské barvivo

 

POSTUP:

Krupicový cukr a vodu dáme do hrnce, rozmícháme, vložíme teploměr a ohříváním na středním výkonu vytváříme cukrový rozvar.

V míse smícháme mandlovou mouku, cukr moučku a sníh z 95 g bílků.

Když má cukrový rozvar cca 100° -110°C, dáme do robota šlehat druhé bílky (nejprve pomalu, potom rychleji).

Až bude mít rozvar 117°C, nalijeme ho do robota, který stále šlehá sníh (nelijeme po stěnách) a přidáme barvivo - hmota by měla mít sytější barvu, protože po upečení hodně zesvětlá.

Rozvar se sněhem necháme šlehat téměř do vychladnutí na střední výkon.

Vychladlý sníh s rozvarem přidáme do hmoty z mandlové mouky a mícháme. Správně umíchané těsto se táhne od vařečky jako stuha. Nemícháme zbytečně dlouho - čím intenzivněji mícháte, tím je tekutější, ale my potřebujeme tužší těsto.

 

Předehřejeme troubu na 140-145 stupňů a naplníme si zdobící sáček.

Na pečící papír (kam jsme předem mohli předkreslit kolečka) aplikujeme těsto v dostatečných rozestupech.

Pečeme 10-14 minut, po vyndání z trouby necháme lehce vychladnout a opatrně odlepujeme od papíru.

Vychladlé makronky plníme krémem a slepujeme.

Pro docílení vláčnějších makronků nechte naplněné makronky přes noc v lednici nebo nenaplněné pár hodin v mrazáku.

KRÉM S VANILKOU, RUMEM A SKOŘICÍ

INGREDIENCE:

250 g másla

0,04 l tmavého rumu

1 vanilkový lusk

115 g moučkového cukru

2 lžičky skořice

 

POSTUP:

Změklé máslo nakrájejte na kostičky a vyšlehejte se všemi dalšími ingrediencemi.

Nechte lehce vychladit a plňte makronky.

 

www.chefparade.cz
 

Official Press Release

Official Press Release