HLEDÁTE DELIKATESY PRVOTŘÍDNÍ KVALITY? TIP OD ŠÉFKUCHAŘE VLADIMÍRA PALIČKY ZE ŠKOLY VAŘENÍ CHEFPARADE!

Chefparade otevřela zbrusu nový e-shop, ve kterém můžete nakoupit delikatesy z pohodlí vašeho domova. Zásilku vám přivezou do druhého dne, nebo se přijďte podívat na prodejnu v Husitské ulici 56 na Praze 3, kde si sami vyberete dle vlastního vkusu v příjemném prostředí školy vaření Chefparade.
Na výběr je celá řada vánočních balíčků, jednotlivých delikates nebo můžete zakoupit některý z dárkových poukazů.

Official Press Release
Oblíbené jsou zejména sushi sety, které obsahují kompletní vybavení na přípravu shusi, včetně ozdobných více rázových hůlek na sushi a bambusové podložky. No a pro ty, kteří ještě vyčkávají s vánočním cukrovím a chystají se péct na poslední chvíli, je v nabídce prvotřídní belgická čokoláda nebo kaštanové pyré, ze kterých vykouzlíte fantastické cukroví, krémy, náplně a polevy.
A jeden recept pro inspiraci - Sladké makronky od Jany Chotové, členky teamu Chefparade a zároveň foodblogerky popecenicko.cz!
INGREDIENCE NA MAKRONKY:
Ingredience:
250 g cukru krupice
62 g vody
2x 95 g bílků
250 g moučkového cukru
250g mandlové mouky nebo jemně umletých mandlí
potravinářské barvivo
POSTUP:
Krupicový cukr a vodu dáme do hrnce, rozmícháme, vložíme teploměr a ohříváním na středním výkonu vytváříme cukrový rozvar.
V míse smícháme mandlovou mouku, cukr moučku a sníh z 95 g bílků.
Když má cukrový rozvar cca 100° -110°C, dáme do robota šlehat druhé bílky (nejprve pomalu, potom rychleji).
Až bude mít rozvar 117°C, nalijeme ho do robota, který stále šlehá sníh (nelijeme po stěnách) a přidáme barvivo - hmota by měla mít sytější barvu, protože po upečení hodně zesvětlá.
Rozvar se sněhem necháme šlehat téměř do vychladnutí na střední výkon.
Vychladlý sníh s rozvarem přidáme do hmoty z mandlové mouky a mícháme. Správně umíchané těsto se táhne od vařečky jako stuha. Nemícháme zbytečně dlouho - čím intenzivněji mícháte, tím je tekutější, ale my potřebujeme tužší těsto.
Předehřejeme troubu na 140-145 stupňů a naplníme si zdobící sáček.
Na pečící papír (kam jsme předem mohli předkreslit kolečka) aplikujeme těsto v dostatečných rozestupech.
Pečeme 10-14 minut, po vyndání z trouby necháme lehce vychladnout a opatrně odlepujeme od papíru.
Vychladlé makronky plníme krémem a slepujeme.
Pro docílení vláčnějších makronků nechte naplněné makronky přes noc v lednici nebo nenaplněné pár hodin v mrazáku.
KRÉM S VANILKOU, RUMEM A SKOŘICÍ
INGREDIENCE:
250 g másla
0,04 l tmavého rumu
1 vanilkový lusk
115 g moučkového cukru
2 lžičky skořice
POSTUP:
Změklé máslo nakrájejte na kostičky a vyšlehejte se všemi dalšími ingrediencemi.
Nechte lehce vychladit a plňte makronky.

Official Press Release