Hvězdné menu v Kampa Parku
Oblíbený televizní MasterChef, Marek Raditsch, připravil ve své „domovské“ restauraci Kampa Park nové menu, které je dokonalou ilustrací jeho filozofie. Marek Raditsch, šéfkuchař s mnoha zkušenostmi, prezentuje své speciality tak, aby zaujaly svou kreativní podobou a zároveň aby byla maximálně zachována čistá chuť prémiové suroviny.
Marek Raditsch
„Naše nové menu jsme připravili s cílem vytvořit několik ikonických pokrmů, za kterými se budou hosté do Kampa Parku vracet. Proto je nechceme v blízké budoucnosti už zásadně měnit, jen budeme obměňovat jednotlivé sezónní suroviny,“ vysvětluje Marek Raditsch.
tuňákové sashimi a tatarák
Hosté se mohou těšit na množství delikates. Mezi předkrmy zaujme nečekaně svěží prezentace dvou textur syrového masa tuňáka, tedy jako sashimi a tatarák, které na talíři doprovází bílá ředkev, koriandr a sezamová semínka. Ještě o fous návykovější je ovšem chobotnicové carpaccio, kde je delikátní chuť jemného masa zvýrazněna gelem z citrusů yuzu, granátovým jablkem a čerstvou pažitkou.
carpaccio z chobotnice
Z hlavních chodů jmenujme skvostnou prezentaci mořského ďasa, jehož šťavnaté maso šéfkuchař servíruje s lehkou francouzskou verzí indického curry zvanou vadouvan, květákovou kaší zjemněnou zakysanou smetanou, dýňovými gnocchi a omáčkou beurre blanc. Velkou konkurencí ryby je křehký srnčí hřbet podávaný s růžičkovou kapustou, a dále pak s pyré z černého kořene ochuceným foie gras a houbovou demi glace omáčkou.
mořský ďas Vadouvan
Přestože mezi dezerty si již řadu let drží výsostné postavení legendární jahodové cappuccino, jeho velkou konkurencí a novou ikonou všech milovníků sladkého budou bez debat skvostné ravioli plněné maracujou a podávané s kousky čerstvého manga, dračího ovoce a mangovým sorbetem.
Kampa Park Riverside terrace