Hvězdné menu v Kampa Parku

maracujové ravioli
Hana Benešová
23. Říjen 2018

Oblíbený televizní MasterChef, Marek Raditsch, připravil ve své „domovské“ restauraci Kampa Park nové menu, které je dokonalou ilustrací jeho filozofie. Marek Raditsch, šéfkuchař s mnoha zkušenostmi, prezentuje své  speciality tak, aby zaujaly svou kreativní podobou a zároveň aby byla maximálně zachována čistá chuť prémiové suroviny.

 

Marek Raditsch

Marek Raditsch

„Naše nové menu jsme připravili s cílem vytvořit několik ikonických pokrmů, za kterými se budou hosté do Kampa Parku vracet. Proto je nechceme v blízké budoucnosti už zásadně měnit, jen budeme obměňovat jednotlivé sezónní suroviny,“ vysvětluje Marek Raditsch.

tuňákové sashimi a tatarák

tuňákové sashimi a tatarák

Hosté se mohou těšit na množství delikates. Mezi předkrmy zaujme nečekaně svěží prezentace dvou textur syrového masa tuňáka, tedy jako sashimi a tatarák, které na talíři doprovází bílá ředkev, koriandr a sezamová semínka. Ještě o fous návykovější je ovšem chobotnicové carpaccio, kde je delikátní chuť jemného masa zvýrazněna gelem z citrusů yuzu, granátovým jablkem a čerstvou pažitkou.

 

carpaccio z chobotnice

carpaccio z chobotnice

Z hlavních chodů jmenujme skvostnou prezentaci mořského ďasa, jehož šťavnaté maso šéfkuchař servíruje s lehkou francouzskou verzí indického curry zvanou vadouvan, květákovou kaší zjemněnou zakysanou smetanou, dýňovými gnocchi a omáčkou beurre blanc. Velkou konkurencí ryby je křehký srnčí hřbet podávaný s růžičkovou kapustou, a dále pak s pyré z černého kořene ochuceným foie gras a houbovou demi glace omáčkou. 

mořský ďas Vadouvan

mořský ďas Vadouvan

Přestože mezi dezerty si již řadu let drží výsostné postavení legendární jahodové cappuccino, jeho velkou konkurencí a novou ikonou všech milovníků sladkého budou bez debat skvostné ravioli plněné maracujou a podávané s kousky čerstvého manga, dračího ovoce a mangovým sorbetem. 

 

 

Kampa Park Riverside terrace

Kampa Park Riverside terrace

Firemní články