Jak chutná den v luxusním hotelu

Redakce Luxus.cz
19. Prosinec 2016
To, aby kulinární nabídka hotelu zůstávala na té nejvyšší mezinárodní úrovni, má na starosti šéfkuchař Pavel Vacek. Od navržení filosofie pokrmů v jednotlivých restauracích hotelu, přes výběr čerstvých sezónních surovin v té nejvyšší kvalitě, přes každý krok jejich zpracování, po finální prezentaci – za tím vším mohou hosté, přivyklí té nejvyšší kvalitě, cítit jeho zkušenou ruku.

Jako v každém hotelu, i v tomto pětihvězdičkovém hotelu v centru Prahy se začíná pořádnou snídaní. A protože hosté ze všech koutů světa mají každý jiné představy o ideálním začátku dne, ráno v prostorách New York Café Prague naleznete neuvěřitelně širokou nabídku pokrmů, která uspokojí i toho nejnáročnějšího gurmána. Ať už hosty čeká den plný vyčerpávajících jednání, nebo bloudění malebnými uličkami města, lepší začátek dne si mohou představit jen stěží.

Dopoledne bývá časem schůzek osobních i pracovních. Klidné a současně elegantní prostředí New York Café Prague představuje oblíbené útočiště, kde si můžete vychutnat lahodnou kávu, vyhlášené moučníky a nejznámější jídla světové kuchyně v originální interpretaci šéfkuchaře Pavla Vacka.

V restauraci Salon objevíte dva základní gastronomické směry. Variace lisovaného vepřového bůčku a grilované vepřové panenky s kaší nastavovaná ječnými kroupami a omáčkou z černého piva patří do oblasti klasických českých jídel, ovšem v unikátním pojetí šéfkuchaře Pavla Vacka. Ten klade důraz především na čerstvost a kvalitu zejména sezónních surovin zpracovaných tak, aby jejich chuť vynikla a spojila se v harmonickém celku.

Zauzený telecí hřbet s chřestovým tartarem a tuňákovo-kaparovou omáčkou patří do druhé oblasti jídel, kterou můžete nalézt v restauraci Salon, do oblasti, v níž Pavel Vacek představuje nejnovější trendy mezinárodní gastronomie. Kromě nejvyšší kvality se hosté mohou těšit i na překvapivé kombinace a hravá překvapení.

Elegantní prostředí restaurace Salon, které vytvořili italští návrháři ve velkorysém prostoru paláce bývalé Hypoteční banky, představuje ideální pozadí pro romantický oběd či večeři nebo pro strategické setkání na té nejvyšší úrovni. Patří k němu i pozorný a nevtíravý personál a vybraná nabídka nápojů.

Pozdní odpoledne a večer jsou vyhrazeny zábavě a k vytříbené zábavě patří lahodné koktejly. V Inn Ox Lounge vám zkušení barmani navrhnou to správné pití přímo pro vaši náladu. Ať chcete kosmopolitní drink, nebo unikátní nápoj vašeho literárního hrdiny, máte ho mít. Samozřejmě z těch nejkvalitnějších surovin.

Zábava na úrovni se pochopitelně musí odehrávat v exkluzivním prostředí. Inn Ox Lounge vévodí oslňující bar s ledově niklovými a alabastrovými prvky. Prostor uvnitř je vyhrazen vzácným lihovinám z celého světa a alchymistům, kteří z nich dokáží umíchat vše, co si budete přát.

K závěru dne samozřejmě patří zklidnění, sklenka něčeho ušlechtilého, luxusní doutník a tlumená konverzace na úrovni. Pro takovéto tiché, soukromé chvíle, je vyhrazen bar The Vault. Za původními – a dosud funkčními – pancéřovými vraty se v prostoru bývalého trezoru skrývá poklad nedozírné ceny: rozsáhlá sbírka ušlechtilých destilátů jak známých jmen, tak značek, které ocení jen hrstka opravdových znalců.

The Vault atmosférou připomene anglický klub. Představuje ideální místo, kde můžete v klidu provést klíčové rozhodnutí, bilancovat den, nebo si přiťuknout na úspěch nějaký opravdu výjimečným destilátem.