Jameson Black Barrel: irská whiskey pokřtěná ohněm

04. Září 2018 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 18162

Whiskey Jameson Black Barrel je třikrát destilovaná míchaná irská whiskey s extra bohatou a jemnou chutí. Navazuje na unikátní výrobní techniky a dlouhé dědictví značky Jameson – značky, jež je nejprodávanější irskou whiskey na světě.

Black Barrel je odkazem na tradiční bednářskou metodu vypalování sudů, využívanou pro jejich omlazení a zvýšení intenzity chuti whiskey. Právě zrání v kombinaci sudů z amerického dubu, sudů po sherry a sudů po bourbonu, dodává whiskey intenzivní a komplexní chuť, v níž dominují tóny ovoce, karamelu a opáleného dřeva s nótami hřejivého koření a sladké vanilky.

 

Základem této whiskey je unikátní, nasládlá, třikrát destilovaná obilná whiskey z čistého ječmene. Vyráběná je pouze jednou do roka v palírně Jameson v Midletonu. Po tom, co je uložena do dvakrát vypalovaných sudů po bourbonu, je do ní přimíchán notný podíl tradiční single pot still irské whiskey.

 

Design láhve odráží bohatou historii značky a dává vyniknout tmavě zlatavé barvě blendu s měděnými odlesky. Temně černá etiketa odkazuje na dvakrát vypalované sudy, zatímco zuhelnatělé otisky přes nápis Black Barrel evokují řemeslné kvality whiskey. Úzké zúžené hrdlo odhalující korek doplňuje zlatočerná pečeť.

Whiskey Black Barrel se servíruje nejlépe v čisté podobě, na led, nebo se míchá do klasických irských cocktailů.

Galerie

Rozhovory

Prestige Selection