JÍDLO JAKO LÉK - Ájurvédská večeře s přednáškou ukáže, jak si udržet pevné zdraví
Dokáže zázračně uzdravovat, ale i potichu zabíjet. Obyčejné jídlo. Záleží jen na tom, kolik ho sníte a jak s ním předtím naložíte. "Tisíce let stará ájurvéda považuje jídlo za lék. Samozřejmě se ale musí užívat v pravou chvíli a tím správným způsobem," potvrzuje vynikající ajurvédský kuchař Gary Wright.
U dětí dokáže posílit imunitu, pacientům s rakovinou pročistí tělo po chemoterapii. Lidem s depresemi zvedne náladu. "Vždy se ale musí postupovat individuálně, podle potřeb konkrétního pacienta," připomíná Gary Wright.
Jaké potraviny tedy volit a jak je správně připravovat? S tím vás Gary seznámí v pražské Galerii Černá labuť. Ájurvédskou večeři připraví jako jeden z mála kuchařů, kteří dokážou správně sestavit jídlo podle konkrétních "dóš", tedy tří základních energií, které se nacházejí v každém lidském těle. Přizve si k tomu i vzácného hosta Riccarda Lucquese, spolumajitele sítě restaurací La Collezione, ke kterým patří např. La Bottega nebo Aromi.
O hormonální harmonii v těle pohovoří celostně orientovaná farmaceutka Lenka Sobková a výživová poradkyně Michaela Ptáčková ze společnosti Vitalvibe. Během večera budete moci ochutnat dobroty z ájurvédského bufetu a vegetariánské speciality z biopotravin z Freschbedýnek. AJURVÉDSKÁ VEČEŘE proběhne 9. října, od 17h do asi 20.30h v Galerii Černá labuť.