KANDELÁBR NA VYŠEHRADĚ: KDYŽ OD RESTAURACE CHCETE VÍC

13. Září 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 16692

Pokud máte rádi klasickou českou kuchyni, budete v restaurantu Kandelábr spokojeni. Tuto restauraci, která přináší českou klasiku v moderním pojetí s vytříbeným stylem, najdete na pražském Vyšehradě.

Používají zde pouze kvalitní čerstvé suroviny, které si nechávají dovážet od českých farmářů, ale i ze zahraničí. Nakupují sezónní zeleninu, která je inspiruje při přípravě netradičních sezónních nabídek. K restauraci patří také domácí pekárna, v níž každý den chystají čerstvé pečivo a lahodné cukrářské výrobky.

K dobrému jídlu si můžete dát tradiční plzeňské pivo z tanku, nebo některé z vytříbených vín z jižní Moravy, ale také z vinařství světových. Pravou českou klasikou, která se na jídelních lístcích (bohužel) příliš neobjevuje, ale v Kandelábru ji mají, je Škvarková pomazánka. Dostanete k ní samozřejmě rozpečený chléb, beraní rohy a cibuli. Po ní doporučujeme výbornou Staročeskou kulajdu.

Z hlavních chodů nás nejvíce oslovilo Konfitované králičí stehno protýkané česnekem a podávané se špekovým knedlíkem. Také Kandelábr gulášek s výběrem domácích knedlíků a cibulí nezklamal. V menu naleznete i několik specialit podniku, které jsme sice neochutnali, ale zněly zajímavě. Kuchaři v restauraci při jeho tvorbě nezapomínali na milovníky steaků, burgerů, těstovin, ale také na to, aby si zde pochutnali také naši nejmenší.

Kuchařský tým Kandelábru zkrátka vyjde vstříc jakémukoliv kulinářskému přání…

Galerie