Les Moules, restaurace, která Vás nezklame!

20. Listopad 2018 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 15393

Před nedávnem jsme se vydali na večeři do pražské restaurace Les Moules, která sídlí v Pařížské ulici. Jak již její název napovídá, v jejím menu hrají prim mušle, nejen slávky, ale i tzv. nožovky a další. Představte si, že za jeden měsíc se zde sní zhruba dva a půl tisíce kilogramů těchto delikates. A není se čemu divit, připravit je zde umí výborně. Upravují je tu na 12 způsobů a sami si je dováží z blízkosti města Logstor ve střední části západního pobřeží Dánska. Jedná se tzv. “Linenmussels“, tedy mušle pěstované.

Také my jsme mušle ochutnali a musíme uznat, že byly famózní. Měkké, výborně ochucené a vůbec jedny z nejlepších, jaké jsme kdy v životě jedli. Druhým předkrmem byly Gratinované čekankové puky v omáčce mornay se sýrem gruyere a křupavou ardenskou šunkou a ardenskými mandlemi. Tento veganský pokrm nás mile překvapil. Měl zajímavou chuť, v níž se ingredience dokonale snoubily. A ardenská šunka byla znamenitá!

Za jedno z hlavních jídel jsme zvolili Výběrový hovězí „Entrecote“ z Argentiny. Zastánci skutečně kvalitního masa nad tímto pokrmem musí zaplesat. Mělo výbornou chuť, bylo měkké, šťavnaté a bylo ho hodně J. Druhým hlavním chodem byla Chobotnice na bylinkovém másle se sušenými rajčaty, cuketou a konfitovaným česnekem. Tato nezvyklá úprava s rajčaty a česnekem nás velmi bavila.

Na dezert jsme již místo skoro neměli, ale Mandlové „Creme brulée“ s jablkovou zavařeninou jsme si nemohli nechat ujít. Jeho nezvyklá úprava s jablkovou zavařeninou byla oproti běžným úpravám milým zpestřením. Závěr patřil sýrům, které byly servírovány s ovocnou hořčicí a krekry z ořechového chleba. Výběr sýrů byl výborný, ale co nás skutečně zaujalo, byl onen ořechový chléb. Vláčný, chuťově zajímavý a dokonale se hodící k sýrům.

Za těmito pokrmy stojí kreativní šéfkuchař GARE restaurants Jan Kvasnička. Na ochutnaných jídlech bylo znát, že ho vaření skutečně baví. Jeho pokrmy byly potěšením oka a hlavně chuťových buněk. Protože jsme z kuchyně v Les Moules byli nadšeni, hned druhý den jsme sem zašli na jejich výborné belgické pivo. Výběr mají obrovský – na pivním lístku je totiž více než 100 belgických piv! Les Moules je zkrátka rájem jak pro milovníky kvalitního jídla, tak pro milovníky zlatavého moku.

Galerie