LIMITOVANÁ EDICE NESPRESSO PŘEDSTAVUJE KÁVU Z RWANDY A MEXIKA

22. Leden 2016 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 12683

Nová limitovaná edice výjimečné kávy Nespresso se letos zaměřila na kávu z oblasti u jezera Kivu ve Rwandě a z oblasti Chiapas v Mexiku. Obě kávy nesou název „srdce“ v jazycích, ze kterých pocházejí: „UMUTIMA wa Lake Kivu“ a „TANIM de Chiapas“. Káva Nespresso se zaměřila na tyto malé oblasti proto, že se vyznačují obrovskými zkušenostmi a motivací. Limitovaná edice je výsledkem propojení pečlivé práce místních pěstitelů a dlouholetých zkušeností s pražením a mletím společnosti Nespresso.

Pobřeží jezera Kivu ve Rwandě je úrodné a nalézají se tam malé, ale vysoce modernizované pěstírny. Místní pěstitelé kávy využívají nejmodernější způsoby zpracování své sklizně, která probíhá ručně a zralé bobule jsou ještě jednou ručně pečlivě protříděny. Káva ze Rwandy se dnes považuje za jednu z nejsladších a chuťově nejbohatších káv pěstovaných ve východní Africe. Kávoví odborníci společnosti Nespresso polovinu zrnek praží lehce, což zvýrazní šťavnaté ovocné tóny kávy. Druhou polovinu praží více zprudka, což zajistí silný a bohatý nápoj.

V mexickém Chiapas se káva naopak pěstuje na vysoko položeném vulkanickém území. Káva se pěstuje tradiční způsoby ve stínu tropického deštného pralesa, čímž prodlužují dobu zrání a dávají tak svým zrnkům konzistentně vysokou kvalitu a jemné aroma. Pražení ve společnosti Nespresso probíhá podobně jako s kávou z Rwandy: část zelených zrnek je pražena dlouhou dobu při nízké teplotě, aby se ochránila příchuť po ořeších a pečivu a zbylá část je pražena kratší dobu prudčeji, aby získala hladkou a jemnou strukturu.

Rwandská káva chutná nejlépe jako espresso nebo lungo a ta mexická jako ristretto nebo espresso. Výborně však obě kávy ladí s mlékem, takže se doporučují také jako capuccino nebo latte machiato.

Galerie