Malostranský Čistý stůl podává středomořské speciality i českou kuchyni

08. Září 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 15158

Restaurace Čistý stůl se nachází v Praze na Malé Straně. Proč Čistý stůl? Mají-li lidé mezi sebou čistý stůl, znamená to, že mají mezi sebou upřímný, poctivý vztah. Že před sebou neschovávají žádné „kostlivce ve skříni“. Proto zde chtějí, aby restaurace Čistý stůl byla místem takového vztahu mezi ní a jejími zákazníky. Aby jediné, co budete mít v restauraci na stole, bylo dobré jídlo. A jediné, co bude schováno ve skříních, byly Vaše kabáty.

Šéfkuchařem restaurace je Miloslav Pišťáček, který pracuje v oboru více než 30 let. Zkušenosti získal v restauracích ve Francii v oblasti Châteaudun a po celé Itálii. Jako šéfkuchař pracoval v několika pražských restauracích. Má vřelý vztah ke zdravé a moderní kuchyni, což potvrdil jedním ze svých ocenění, když se stal Mistrem České republiky ve wellness stravování za rok 2015.

V menu restaurace naleznete jak jídla středomořská, tak českou kuchyni. Z předkrmů vřele doporučujeme Uzené filátko pstruha duhového s avokádovou salsou s rajčaty a čerstvým koriandrem. Také Grilovaný kalamár peruánský s rukolovým salátem je osvěžující a výborně navnadí chutě na další jídlo. Pokud zvolíte za polévku Dýňovou, chybu neuděláte.

Naše redakce si také pochutnala na Telecím steaku na mateřídoušce s domácím bramborovým pyré s lanýžovým máslem. Zastánce české kuchyně potěší Pečené vepřové koleno na černém pivu, které se rozplývá na jazyku. V Čistém stole nabízí mnoho druhů palačinek, které jsou skvělým zakončením návštěvy této příjemné restaurace.

Galerie