Nezapomenutelný gastronomický zážitek prožijete v restauraci La Gare

22. Leden 2018 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 13447

Restaurace La Gare je pravou francouzskou brasserií, kterou naleznete v samém srdci Prahy – blízko Masarykova nádraží. Její název je příznačný, „La Gare“ totiž ve francouzštině znamená nádraží. Pro svoji nabídku francouzské kuchyně, jež zahrnuje, mimo jiné, výborné snídaně, polední menu a speciálity šéfkuchaře Jana Kvasničky, je velmi vyhledávaná. Pracují zde pouze s těmi nejkvalitnějšími surovinami specifických chutí, nebojí se užívání nejrůznějších koření a drží se tradičních receptur, které moderně zpracovávají. Profesionální sommeliér Vám pomůže s výběrem některého z mnoha kvalitních vín. Na vinném lístku nechybí tradiční Champagne nebo Crémant, Chateauneuf-du-Pape ale i mnohá další skutečně delikátní vína.

Také jeden z našich redaktorů do restaurace zavítal, aby zde některé ze specialit ochutnal. Již po příchodu do restaurace ucítil ve vzduchu atmosféru pravé francouzské brasserie. Stoly byly jednoduše, avšak elegantně prostřené. Téměř hned se ho (a jeho doprovodu) ujala obsluha, která byla po celý večer velmi příjemná a hlavně vtipná.

Začátek večeře jsme otevřeli lahodným aperitivem Kir Roayl, který dokonale navnadil naše chuťové buňky. Poté již následovalo skvělé degustování. Náš redaktor si dal jako předkrm Krémový kozí sýr s nakládanou dýní. Tato kombinace byla poněkud nezvyklá, ale rozhodně dobrá. Po něm následoval Chateubriand, který je doporučovaný spíše pro dvě osoby, ale zdatnější strávník si hravě poradí s celou porcí. Nicméně i ten byl výborný. Na závěr došlo na Jablečný závin. Byl přesně takový, jaký má závin být. Křupavý, osvěžující a tak akorát sladký.

Redaktorův doprovod si za předkrm zvolil Degustační variace z ústřic, z nichž byl absolutně oslněn. Po nich následovala ryba dne, tentokráte Halibut s bramborem. Byl akorát propečený, na povrchu křupavý, zcela jistě bez výhrad. Závěr druhého menu tvořila ovocná tartaletka, která se doslova rozplývala na jazyku. K jídlu náš redaktor s doprovodem popíjel Pinot Grus Cru Grand Cru Kirchberg de Ribeauvillé, lahodné víno z oblasti Alsaska.

S návštěvou restaurace byl náš vyslanec nadmíru spokojen. Jak vidno, kuchyni vévodí člověk, který ví, co vaří a vaří skutečně výborně. Jídelní lístek je sestaven tak, aby si z něho vybral každý. K tomu připočítejme skutečně milou obsluhu a příjemné prostředí, což ve výsledku zaručuje naši další návštěvu. Zajděte do restaurace La Gare i Vy, nebudete litovat!

Galerie