Pestrost a hravost. Hergetova Cihelna sází na duo šéfkuchařů!

salát z melounu
03. Červen 2019 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 16384

Pražská restaurace Hergetova Cihelna se může pochlubit jednou z nejkrásnějších teras v metropoli. Svým hostům nabízí magický a uklidňující výhled na Karlův most. Nyní navíc tato vyhledávaná restaurace vsadila i na moderní trend světové gastronomie a svěřila kuchyni hned dvěma šéfkuchařům – Petru Laštovičkovi a Janu Strnadovi.

ceviche z lososa

ceviche z lososa

Společně tak tyto kuchařské elity připravují bohatou kolekci hravých a svěžích novinek. Mezi množstvím zajímavých předkrmů vyčnívá ceviche z lososa dochucený chilli a podávaný s avokádovým pyré a wontonovými krekry. Ceviche je unikátní příprava syrové ryby krátkým marinováním v citronové šťávě, který se do Evropy dostal z Jižní Ameriky. Díky tomuto postupu si vychutnáte nádherně svěží a křehké maso, které má lehce návykový charakter.

Jan Strnad a Petr Laštovička

Jan Strnad a Petr Laštovička

Další hvězdou mezi předkrmy je unikátní tatarák zjemněný smetanou a dochucený kaviárem. Tyto ingredience mu dávají lahodný a současně lehce rafinovaný nádech. Podává se s chlebovým chipsem a překvapí všechny milovníky této slavné lahůdky pocházející z Francie.

Co nás velmi překvapilo je trošku netradiční párování s víny, předešlé menu byly příjemně nakombinované, nicméně díky jednoduchosti a svěžesti menu současného jste mohli jedno víno popíjet k několika chodům a vůbec to nevadilo.

tatarák

tatarák

Z hlavních pokrmů nemůžeme opomenout pečeného candáta, který sám o sobě má delikátní chuť. Tu však v Hergetově Cihelně doplnili mrkvovým pyré, restovaným broccolini a omáčkou z hnědého másla.pochutnáte si na jehněčím, jež je připravené v arabském stylu s jogurtem, kořením ras el hanout, pečeným lilkem, cizrnovým pyré a granátovým jablkem. 

Právě koření je to, co vévodí celému menu, jeho chutě jsou naprosto nepředvídatelné a v konečném důsledku povyšují celé menu na novou úroveň.

pečený candát

pečený candát

Králem mezi dezerty je svěží ananasové carpaccio s kokosovou zmrzlinou a chuťově jedinečnou maracujou. Portské víno jako párované víno bylo opravdu nečekaná, avšak po prvním ochutnání naprosto dokonalá kombinace.

Kuchařské duo z Hergetovy Cihelny se zkrátka vyznamenalo! 

ananas, carpaccio

ananas, carpaccio

Galerie

ceviche z lososa
Jan Strnad a Petr Laštovička
tatarák
pečený candát
ananas, carpaccio
jehněčí špička
Hergetova Cihelna

Rozhovory

HERGETOVA CIHELNA