Valentýnské menu v hotelu Carlo IV
Jedinečné šestichodové menu pro zamilované připravil nový šéfkuchař hotelu Carlo IV Jan Knedla, který má zkušenosti z michelinských restaurací po celém světě.
Menu, ve kterém se v dokonalé harmonii snoubí vybrané pokrmy s nejlepšími víny, se otevírá předkrmem z italské bůvolí stracciatelly s vanilkou a vůní pravých růží, doplněné v Holandsku šlechtěnými, dva týdny marinovanými bílými jahodami. Následuje dánská langustýnka, rychle pečená na uhlíkovém grilu a podávaná s rajčatovou vodou s yuzu, čerstvým kaki, australskou prstovou limetou a kaviárem z jesetera. Pokračuje se rybou. Lahodnou chuť mořského vlka, který se dováží čerstvý přímo z Francie, harmonicky doplňuje jemná emulze ze šampaňského, připravovaná řadu hodin. Dalším chodem je italská telecí svíčková, marinovaná v saké a umeboshi švestkách, servírovaná s variací lilků a topinamburových chipsů.
Závěrem se samozřejmě podává dezert. Tento je přímo určen ke sdílení. Jeho jméno, Motýli v břiše, evokuje atmosféru prvního zamilování… Delikátní sladká kompozice je zdobena čokoládovými motýlími křídly.
Nenechte si tento zamilovaný úlet uniknout! 14.2. Inn Ox Lounge & Bar v hotelu Carlo IV.
Rezervace na karel.pospisil@dahotels.com
Více informací na facebooku Carlo IV, DA.