Ochutnejte atmosféru 30. let minulého století v ostravské restauraci Buena Vista

Redakce
12. Leden 2018
Vydáte-li se do ostravské restaurace Buena Vista, budete se zde cítit příjemně. Ať už sem zavítáte na oběd ve všední den, nebo za účelem oslavy nějaké slavnostní příležitosti, bude o Vás dobře postaráno. Do restaurace chodí lidé hlavně za skvělými steaky, ale také za světovou kuchyní zajímavých chutí.

Buena Vista je stylovým boutique barem, kde si stejně tak dobře odpočinete u knihy, jako vychutnáte výborný pokrm. Kuchyni vévodí šéfkuchař Cherif Oudjehani se svým týmem.

Za naši redakci doporučujeme hned několik jídel. Zajímavým a nevšedním předkrmem je Variace z českých ryb z udírny restaurace, které jsou podávány s koprovým krémem a piniovými oříšky. Máte-li rádi mexickou kuchyni, zaujmout by Vás mohlo Domácí guacamole s výběrem pečiva a domácímí grissini. Ne zcela často vídáme na menu květákový krém. Právě ten v Buena Vista nabízí, a to s domácí grissinou a jamon serrano. Na menu nechybí také Consommé z volského žebra s masem, nudlemi a krájenou zeleninou.

Zvěřinu, jakožto hlavní chod, zastupuje na jídelním lístku Jelení hřbet v houbové krustě doprovázený pečenou hruškou, čatní z lesního ovoce a bramborovým suflé. Pořádný kus masa představuje Steak z Irské svíčkové plemene Angus. Dezerty v Buena Vista se nesou v moderním a velmi vyladěném duchu. Nejvíce nás zaujalo osvěžující a příjemně sladké Medové semifreddo se strouhankou z citrónové sušenky doprovázené medovo-citrónovým karamelem a kandovanou citrónovou kůrou.