PROMĚNY V GEORGE PRIME STEAK JSOU JEDINEČNÝM ZÁŽITKEM

10. Březen 2015 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 13964

George Prime Steak přidal do své nabídky další trumfy - tajemně lákavý interiér navržený respektovanou kanadskou designérkou a novinky v jídelním lístku. Proměna prostoru z hravé žluté ve vlídnou hvězdně zlatou je dokonalá. Podobně je na tom i menu, obohacené o nová jídla s promyšleným spojením nevšedních chutí.

Jedinečný restaurant George Prime Steak si vzal za cíl nabízet steaky nejlepší světové kvality v srdci starobylé Prahy. Majitel restaurace, švýcarský šéfkuchař a podnikatel George Betak, nic nenechává náhodě. Ve světě má několik restaurací a ví čím zaujmout své hosty. Kromě vynikající nabídky jídel a nápojů se snaží vytvořit co nejpříjemnější atmosféru. V jeho kanadském podniku si tak návštěvníci mohli kupříkladu poslechnout Michaela Bublého. Velký důraz přitom George Betak klade na podobu interiéru svých restaurací, v jejichž designu zanechávají otisk nejrůznější světoví návrháři. Po více jak ročním provozu se tak prostory Betakova pražského království dočkaly proměny designu.

Inspirací nového vzhledu restaurace byla podoba tradičních steakhousů v New Yorku, typické svým tmavým dřevěným obložením a velmi konzervativním vybavením. George Betak právě tuto americkou atmosféru chtěl přenést do Prahy, a přitom měl zcela jasnou představu, čím by měl být jeho pražský podnik osobitý. Přál si ji odlehčit a zmodernizovat. Interiér George Prime Steak kreativně zformovala kanadskou designérku, Alison McNeil.

Ta vytvořila hnědošedou vznosnou síň prodchnutou očekáváním, co zvláštního a neobvyklého se přihodí. Je to ale atmosféra poklidného tušení, neboť tmavě hnědá na podlaze, stropě a kožených křeslech vás uvádí do pocitu pokoje, důvěry a bezpečí. Neutrální šedá na stěnách pak oživí místnost svým světlejším odstínem a velká zrcadla složená z jakoby pochroumaných zlatých desek přidávají prostoru unikátní vznosnost. K té je třeba připočíst fascinující lustry Artic Pear od britského studia Ochre a již zmíněná zrcadla od českého skláře Jakuba Janďourka. Díky moderním lustrům, bílým ubrusům a čirým malým svítilnám na stolech pak dojdete k jednoduchému zjištění, že to nejpodstatnější zde jste vy, jako hosté, a vše to, co si objednáte.

Nabídka pokrmů je široká, i přesto si zde můžete na novinkách, jež si rafinovaně pohrávají s umně spojenými chutěmi. Název restaurace sice odkazuje na propojení jídelníčku s těmi nejchutnějšími hovězími steaky ve standardu USDA Prime, ale to šéfkuchaři Martinovi Hniličkovi a majiteli restaurace nestačilo. Hosté si tak mohou vedle steaků pochutnat i na delikatesách z čerstvých ryb, darů moře, nejšpičkovějších kalifornských vínech a jedinečných předkrmech. A tak není divu, že se a jídelníčku objevuje také třeba i celý kanadský humr připravovaný hned dvěma způsoby (grilovaný a klepeta pošírovaná v másle) s dušeným špenátem, nebo pečlivě pečené v másle se Champagne a bylinkami. Jedinečným pokrmem jistě je i Surf&Turf. Za originálním názvem se skrývá doslova orchestrální sladění chutí toho nejlepšího ze souše i moře - křehkého steaku a lahodného humřího ocasu. George Prime Steak opět dokazuje, že drží krok se světem a má při své návštěvě čím zaujmout. Nově upravené prostředí a překvapivé novinky v propracovaném menu slibují i další nevšední gastronomické zážitky.

Galerie

Rozhovory

GEORGE PRIME STEAK