SOUTĚŽ THE VENTURE O MILION DOLARŮ MÍŘÍ DO FINÁLE. PODPOŘTE SVÝM HLASEM ČESKÝ PROJEKT!

Finalisté soutěže Chivas The Venture během Accelerator Weeku v britském Oxfordu
17. Květen 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 14397

Třetí ročník celosvětové soutěže Chivas The Venture, hledající společensky a sociálně prospěšné projekty, vchází do své závěrečné fáze. Před samotným finále, které se uskuteční v červenci v Los Angeles, může také široká veřejnost do soutěže zasáhnout a podpořit svůj oblíbený projekt pomocí online hlasování. Vždy na konci každého týdne z celkových pěti bude až do 12. června mezi finalisty rozděleno na základě získaných hlasů od lidí z celého světa 50 tisíc dolarů. Celkem tedy 250 tisíc dolarů. Českou republiku, která se The Venture účastní vůbec poprvé, zastupuje unikátní projekt SENS Foods vyrábějící proteinové tyčinky z cvrččí mouky. Podpořit mladé české podnikatele Radka Huška a Daniela Vacha je v konkurenci dalších 29 zahraničních projektů z celého světa možné na stránkách www.chivas.com.

Zakladatelé SENS Foods Radek Hušek (vlevo) a Daniel Vach

Zakladatelé SENS Foods Radek Hušek (vlevo) a Daniel Vach

Jasná vize změnit konvenční společenské stravovací návyky a přinést na trh potravinový produkt nabízející nejenom zdravý, ale do budoucna také udržitelný zdroj bílkovin; silný příběh i hluboký potenciál – proteinové tyčinky SENS ze sušených a pomletých cvrčků, které SENS Foods s úspěchem uvedli koncem dubna na trh, jsou prvním z řady produktů, jež značka plánuje vyrábět. Získat další finanční prostředky na podporu vývoje i výroby může SENS Foods již v červenci na celosvětovém finále, kde se před odbornou porotou a publikem finalisté utkají o zbývajících 750 tisíc dolarů.

Daniel Vach (druhý zleva), zástupce českého finálového projektu SENS Foods na týdenním mentoringu v UK

Daniel Vach (druhý zleva), zástupce českého finálového projektu SENS Foods na týdenním mentoringu v UK

Pomoc s přípravou na závěrečné prezentace přinesl finalistům týdenní mentoring v rámci Accelerator Weeku, který začátkem března proběhl v britském Oxfordu. Zástupci jednotlivých projektů tam mohli od svých mentorů získat nejenom cenné zkušenosti, ale také načerpat motivaci a seznámit se s ostatními projekty.

Proteinové tyčinky SENS z cvrččí mouky jsou od konce dubna v prodeji

Proteinové tyčinky SENS z cvrččí mouky jsou od konce dubna v prodeji

„Nazval bych to život měnící událostí. Potkat dalších 29 podnikatelů, kteří chtějí změnit svět k lepšímu, člověka ujistí v tom, že je na správné cestě, že to má smysl a hlavně ho to nabije obrovskou energií. Přednášeli a věnovali se nám profesoři z Oxfordu a odnesl jsem si odtamtud neskutečně mnoho inspirace a motivace do našeho dalšího podnikání,“ říká Daniel Vach, jeden z majitelů společnosti, který bude SENS Foods reprezentovat na finále v L.A. Hlasovat pro český start-up SENS Foods můžete až do 12.6. zde: https://www.chivas.com/cs-cz/the-venture/finalists/people/cz-sens-foods.

Galerie

Zakladatelé SENS Foods Radek Hušek (vlevo) a Daniel Vach
Daniel Vach (druhý zleva), zástupce českého finálového projektu SENS Foods na týdenním mentoringu v UK
Proteinové tyčinky SENS z cvrččí mouky jsou od konce dubna v prodeji