SPECIÁLNÍ SILVESTROVSKÉ MENU V RESTAURANTU JAKUB V ČESKÉM KRUMLOVĚ

22. Prosinec 2015 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 17492

Užijte si Nový rok v Českém Krumlově v Restaurantu Jakub. Restaurant nese jméno rožmberského regenta a významného českého rybníkáře Jakuba Krčína z Jelčan a Sedlčan. Nachází se společně s hotelem Krčínův dům ve stejnojmenné historické budově v historickém centru Českého Krumlova, pár kroků od hlavního náměstí. Restaurant má pro své hosty připraven gastronomický zážitek speciálně připravený na Silvestrovský večer.

Jiří Houška

Jiří Houška

Šéfkuchař Jiří Houška spolu se svým profesionálním týmem sestavil slavnostní Silvestrovské menu o pěti chodech.

Po aperitivu bude následovat předkrm – uzená kachní prsa, marinovaná červená řepa se zázvorem, malinové pyré – a proslulá rybí polévka Bouillabaisse s pečenou bagetou a omáčkou ruille. Dalším chodem bude pečená mušle svatého Jakuba, dýňové pyré, křepelčí vajíčko a šampaňská omáčka. Dále si pochutnáte na Tournedos z telecího hřbetu, cibulovém quiche s parmazánem a omáčkou ze smržů. Třešničkou na dortu bude čokoládový dortík s kávovou pěnou, pistáciemi a ananasovou oplatkou.

Krčínův dům

Krčínův dům

Samozřejmě nebude chybět půlnoční přípitek sklenkou šampaňského!

Galerie

Jiří Houška
Krčínův dům