Fine dining degustační menu v Nebespánu

12. Říjen 2021 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 13619

Letošní sezona se blíží ke konci. Ještě než 31.10. zavřeme, chceme vám nabídnout degustační fine diningové menu v podání našeho michelinského kuchaře Thomase Fleury. Bude to opravdový koncert vybraných surovin, chutí a vůní, klasika francouzské kuchyně s využitím některých regionálních surovin (tak jako se o to restaurace stále snažíme).

Nenechte si ujít tenhle jedinečný gastronomický zážitek v regionu Šumavy!

Menu stojí 1.490 Kč a vřele doporučujeme také párování jednotlivých chodů s vínem.

Menu

Velouté de champignons aux truffes
Velouté z bílých žampionů ovoněné lanýžem

Ecrevisse à la nage, sauce hommard
Račí ocásky v omáčce z humrů

Foie gras maison, pain d’épices, confiture échalotte
Fois gras na náš způsob, domácí perník, konfitovaná šalotka

Saumon chaud fumé maison à notre façon
Grilovaný norský losos u nás marinovaný a zauzený

Faisan, sauce suprème, embeurré de ratte aux herbes
Bažantí prsa, omáčka „supreme“, máslové brambůrky s bylinkami

Fondant chocolat au caramel beurre salé, crème anglaise
Čokoládový fondán plněný slaným karamelem, doplněný anglickým krémem

Cena menu 1.490 Kč / s párování s vínem 2.190 Kč.

 

Vinné párování

Pinot & Ryzlink 2015 Brut Nature, Gala Vinařství Morava – Pálava, Czech Republic

Celler Credo ALOERS 2018 100 % Xarel•lo, DO Penedes, Spain (suché víno / dry wine)

Bourgogne Chardonnay 2018, Joseph Drouhin Bourgogne (suché víno / dry wine)

Riesling Schönberg Ried Rosenberg 2018, Aichinger Kamptal DAC Reserve, Austria (suché víno / dry wine)

Morellino di Scansano Alborense 2016 Toscana, Italy (suché víno / dry wine)

Riesling výběr z bobulí 2017 0,5 l, Gurdau, Gala vinařství Kurdějov, Morava, Czech Republic (suché víno / dry wine)

Thomas přišel z Irska, kde otevíral v zimě 2019 francouzskou restauraci.  Je to vynikající francouzský šéfkuchař s více než 18ti lety zkušeností.

Původně vystudoval marketing a komunikaci, ale láska k vaření a osobní setkávání s jednou z ikon francouzské gastronomie, nedávno zesnulým Marcem Meneau, ho nakonec přivedli do kuchyně.

Pracoval mimo jiné 7 let ve 3*michelinské restauraci L´Espérance v Burgundsku (kde se vypracoval na pozici 2. sous-chef), a také ve slavném pařížském hotelu Plaza Athénée. Dále otevíral několik francouzských restaurací (Irsko, Španělsko) a několik let působil na různých pozicích ve skupině Ducasse Paris, kterou vlastní další slavný francouzský kuchař Alain Ducasse.

V Nebespánu jsou velice rádi, že tuto sezonu se nám podařilo Thomase získat a vy máte nyní jednu z posledních příležitostí ochutnat jeho skvělou tradiční francouzskou kuchyni, ve které zúročuje své mnohaleté zkušenosti.

Přejeme vám ten nejlepší zážitek