Marek Raditsch - kurz vaření a párování vín

marek
04. Březen 2020 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 15771

Jedním z gastronomických zážitků jsou mořské plody a ryby obecně. Ty pokrmy jsou nejen vizuálně hezké a chutné, ale i velmi zdravé. Určitě se jich nemusíte bát ať jde o chuť nebo způsob přípravy. Naučíme vás to včetně takových specialit jako jsou ústřice s omáčkou mignonette nebo tygří krevety s česnekovo-zázvorovým beurre blanc. Připravíme si také  tresku polární s fava fazolkami a omáčkou z lichořeřišnice a kokosového mléka. Polární treska se loví od půlky ledna do půlky dubna v moři podél Norského pobřeží u souostroví Lofoty. Je to sezónní delikatesa, která má krásné pevné bílé maso a jemnou chuť. Proto neváhejte a přijďte na tento náš kurz. Na závěr si vychutnáme pak profiterole s tonka krémem, mandlemi a coulis z černého rybízu.

Menu

Apéro: Henriot Brut Souverain

Ústřice s omáčkou mignonette
Muscadet Sèvre&Maine Sur lie 2018 Domaine de la Bretonnière

Tygří krevety s česnekovo-zázvorovým beurre blanc
Fellbacher Riesling Alte Rebe Trocken 2018 G.Aldinger

Treska polární s fava fazolkami a omáčkou z lichořeřišnice a kokosového mléka
Rully 1er Cru Clos St.Jacques 2017 Domaine de la Folie

Profiterole s tonka krémem, mandlemi a coulis z černého rybízu
Pineau des Charentes

Přejeme vám ten nejlepší zážitek