Zdenek’s Oyster Bar: autentický přímořský zážitek v historickém centru Prahy

Redakce
09. Únor 2018
Zdenek’s Oyster Bar je restaurace na pražském Starém Městě, která je otevřena od roku 2011. Brzy po otevření v ní začal pracovat šéfkuchař Jirka Nosek, který zde začal vytvářet v Česku ojedinělou seafood kuchyni. Tento koncept se stal velmi brzy úspěšným, proto restaurace rozšířila nabídku champagne a vín, našla ty nejlepší dodavatele ústřic a dalších surovin a rozšířila své prostory.

Za úspěchem restaurace stojí již zmíněný Jirka Nosek se svým týmem, který strávil nějakou dobu v luxusních zahraničních restauracích, a Head Sommelier Jakub Šebela, jenž absolvoval stáže u michelinského šéfkuchaře Pavla Pospíšila v Baden-Badenu, v Pohlreichově Café Imperial a také u Romana Pauluse v Radisson SAS.

Ve Zdenek’s Oyster Baru na jeho hosty dýchne ta pravá noir atmosféra, a to díky příjemnému, elegantnímu a zároveň nadčasovému interiéru s lehce podkreslujícím osvětlením a elektronickou hudbou. Kromě toho je z tamější letní zahrádky úžasný pohled na kostel sv. Jakuba.

Kuchyně je postavena na přírodních chutích, těch nejlepších surovinách a roky prověřených recepturách, které ale restaurace realizuje po svém. Nabízí zde na několik pokrmů z ústřic, tzv. Seafood Plata, z nichž je na výběr například z mořských šneků, stone kraba, humra či langustýnek, ale také několik pokrmů z grilu.

Famózním „velkým jídlem“ je Humr s hříbkovým rizotem, lanýžovým olejem a stročkem. Pokud si po něm dáte dezert v podobě dulcey čokolády s cukrovou vatou, pistáciovým griliášem a klementinkami, budete odcházet naprosto spokojeni.