Grilování ryb s Fjord Bohemia: Styl, udržitelnost a chuť v jednom

15. Leden 2024 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 17462

Při vstupu do nové grilovací sezóny si připravte nezapomenutelný zážitek, který je zároveň šetrný k životnímu prostředí. S rybami od Fjord Bohemia můžete naplno vychutnat grilování s přáteli na balkóně, zahradě nebo v přírodě, a to bez zbytečného odpadu.

Největším hitem letošní grilovací sezóny jsou hotové předpřipravené ryby, které jsou připravené okamžitě k grilování. Fjord Bohemia přináší inovaci v podobě produktu "Ryba na gril" - připravené lahodné mořské i sladkovodní ryby, které můžete přímo položit na gril. Nemusíte se starat o čištění ryby nebo přidávání koření, jednoduše ji pouze umístíte na gril nebo do pánve. Během několika minut můžete servírovat skvělé jídlo, a to prakticky bez jakékoliv námahy.

"Ryba na gril" je k dispozici ve více než pěti variantách, včetně chutného tuňáka, oblíbeného lososa, pstruha, pražmy nebo mořského vlka. Vyberte si svou oblíbenou rybu a užijte si jedinečnou grilovací zkušenost plnou lahodného jídla, aniž byste museli vynakládat nadměrné úsilí. „Z darů moře vyzkoušejte větší krevety druhu vannamei, nebo kalamáry ze severských moří, které se považují za luxusní delikatesu,“ radí Jaromír Karhánek, obchodní ředitel společnosti Fjord Bohemia. Produkty jsou k dostání v maloobchodní síti prodejců v České republice a ve Slovenské republice.

Na světě existují pouze dva druhy kalamárů: kalamár komodorský pocházející z severských moří v oblasti Kamčatky a Sachalinu a kalamár patagonský, který domovinou má na jihu Jižní Ameriky, konkrétně v Argentině a na Falklandských ostrovech. Severský kalamár je vyhledávanější a vyniká svou výtečnou chutí a "severskými sportovními vlastnostmi". Při zpracování se využívají křídla, tuby a chapadla.

Maso kalamárů je skvělé pro krátké smažení, vaření nebo grilování. Nejčastěji se podávají smažené s jednoduchou dochutí solí a citronem. Fjord Bohemia nabízí na českém trhu kalamáry, které jsou baleny ve formě tub nebo chapadel. Maso kalamárů je přírodně propráno ve slané vodě a není chemicky očištěno, což zaručuje jeho přirozenou barvu s jemnými hnědými odstíny. A jak doporučuje připravit kalamáry Petr Procházka?

„Nejjednodušší je příprava na grilu s grilovaným citronem, bylinkami a se salátkem. Pro milovníky smaženého lze naporcovat na kroužky a obalit v tempuře a podávat s wasabi majonézou.“

Kalamáry lze také plnit například středomořskými sýry a podávat s rajčatovou omáčkou nebo orestovat jako variantu „aglio olio“. Jeho osobní tip je kalamár s japonskou omáčkou Teriyaki.

Do letošní grilovací sezony tak vstoupíme stylově, a navíc udržitelně!

Galerie