La Finestra in Cucina: Italská restaurace s prvotřídními surovinami

21. Září 2023 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 18042

La Finestra in Cucina je italská restaurace, která se nachází v historickém centru Prahy. Je to jedna z pěti restaurací, které patří do skupiny La Collezione, kterou založil a vede šéfkuchař Riccardo Lucque. La Finestra in Cucina se specializuje na italskou kuchyni s důrazem na maso a ryby.

La Finestra in Cucina nabízí široký výběr jídel, které jsou vyrobeny z kvalitních surovin dovážených z Itálie nebo z lokálních zdrojů. Restaurace je také známá svou přátelskou a profesionální obsluhou, která se stará o to, aby se hosté cítili jako doma. Restaurace má elegantní a útulný interiér, který je zdoben dřevem, kamenem a železem. V restauraci se také konají pravidelné gastronomické akce, jako jsou degustace vín, kurzy vaření nebo speciální menu podle sezóny.

Nedávno jsem navštívil tuto restauraci  a byl jsem nadšený kvalitou a chutí jídel, které jsem si objednal.

Začal jsem předkrmem, kterým bylo crudo z krevet Gambero Rosso, panzanella, okurkové gazpacho. Toto byla lehká a osvěžující kombinace, která mi připomněla léto. Krevety byly čerstvé a šťavnaté, panzanella byla chrumkavá a aromatická, okurkové gazpacho bylo krémové a osvěžující. Vše bylo doplněno olivovým olejem a citronovou šťávou.

Risotto al Nero, grilované kalamáry, pyré z pomeranče je další vynikající hlavní chod, který jsem si objednal v restauraci La Finestra in Cucina. Toto jídlo je inspirováno italskou kuchyní a kombinuje rýži, mořské plody a ovoce v harmonickém celku. Risotto al Nero je rizoto s černým barvivem z chobotnice, které mu dodává zajímavou barvu a chuť. Rizoto bylo krémové a al dente, s jemnou slaností a mořskou vůní. Grilované kalamáry byly čerstvé a šťavnaté, s lehkou karamelizací na povrchu. Pyré z pomeranče bylo sladké a osvěžující, s jemnou kyselostí a ovocnou vůní. Vše bylo doplněno petrželkou a olivovým olejem.

Pokračoval jsem druhým hlavním chodem, kterým byl grilovaný filet z tresky, pasta fresca se sépiovým barvivem, hráškové pyré, Guanciale aioli, hráškové pyré, omáčka beurre blanc. Toto bylo bohaté a výživné jídlo, které mi ukázalo mistrovství šéfkuchaře. Filet z tresky byl perfektně upečený, maso bylo vláčné a šťavnaté. Pasta fresca se sépiovým barvivem byla al dente a měla zajímavou černou barvu. Hráškové pyré bylo jemné a sladké, Guanciale aioli bylo pikantní a krémové. Omáčka beurre blanc byla hedvábná a lahodná.

Večer jsem zakončil lahodným dezertem, kterým byla marinovaná rajčata Datterino, lesní ovoce a bazalkový sorbet. Toto byl originální a osvěžující dezert, který mi překvapil svou kombinací chutí. Rajčata Datterino byla sladká a šťavnatá, lesní ovoce bylo čerstvé a vonné. Bazalkový sorbet byl mrazivý a aromatický. Vše dohromady tvořilo harmonický celek.

La Finestra in Cucina je restaurace, kterou doporučuji každému, kdo má rád italskou kuchyni na vysoké úrovni. Je to restaurace, která nabízí vynikající jídla z kvalitních surovin, připravená s péčí a uměním. Je to restaurace, která uspokojí každého milovníka dobrého jídla.

Galerie