Objevte krásu Pece pod Snežkou společně s Adamem Samiecem, ředitelem Grand Hotelu Hradec

10. Květen 2024 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 36931

Adam Samiec je už téměř dva roky ředitelem dvou krkonošských hotelů, Grand Hotelu Hradec v Peci pod Sněžkou a hotelu Omnia v nedalekých Janských Lázních. Předtím působil téměř šest let na různých manažerských pozicích v plzeňském hotelu Vienna House a ještě dříve v pražském hotelu Corinthia. Skoro tři roky strávil mezitím také prací v luxusních londýnských restauracích skupiny RHC, kde byl součástí týmu, který obsluhoval britskou královskou rodinu. Absolvent vysoké školy obchodní v Praze strávil jeden rok i v americkém Miami na jazykové škole.

Proč jste si vybral Grand Hotel Hradec a v čem je tento hotel jedinečný?

Já jsem si ho vybral trochu náhodou. Pracoval jsem tehdy v Plzni a za rodinou dojížděl denně do Prahy. Když se nám narodilo dítě, manželka chtěla, abych se pracovně přesunul blíž a trávil víc času s rodinou. Díval jsem se, co se kolem nabízí … a dopadlo to tak, že jsem si našel práci v Krkonoších. Manželka na mě nejdřív koukala, jestli jsem se náhodou nezbláznil, ale když jsme se byli v Grand Hotelu Hradec podívat, hotel ji okouzlil a změnila názor. Nakonec souhlasila i s tím, že se s dětmi přestěhujeme do Krkonoš. Čím se náš hotel odlišuje od ostatních? Je to členitá funkcionalistická budova, při jejíž stavbě se myslelo i na ty nejmenší detaily – jak pro hosty, tak personál. Architektům radil s jeho návrhem legendární český hoteliér Ivan Chadima. V Peci jde určitě o jediný prémiový hotel nabízející exkluzivní služby ve standardu čtyř hvězdiček plus. Specialitou, kterou v celých Krkonoších nenajdete, je dvoupatrový Sněžka Royal Penthouse s plochou 155 m čtverečních. Nabízí tři luxusní pokoje, tři koupelny, dvě otevřené terasy s výhledem na Studniční horu s vlastní venkovní relaxační vířivkou. To je něco, co vám ostatní hotely v Krkonoších nenabídnou.

Jaký je koncept a filozofie hotelu a jak se liší od ostatních hotelů v regionu?

Chceme dopřát hostům dokonalý odpočinek v souladu s přírodou. Naše pokoje mají nadstandardní velikost, tzn. minimálně 30 metrů čtverečních. Dbáme na to, aby se u nás hosté cítili příjemně. Chceme, aby věděli, že je o ně skvěle postaráno. Současně je pro nás důležitá udržitelnost. Například přímo pod hotelem je 20 geotermálních vrtů, kterými je vytápěn. V restauraci zase upřednostňujeme sezónní suroviny od lokálních dodavatelů.

Jaké jsou největší výzvy při provozování luxusního hotelu v srdci Krkonoš?

Největší výzva je získat kvalitní zaměstnance, protože ti rozhodují o tom, zda se u nás hosté cítí dobře a budou se k nám vracet. Tým hodně stavíme na místních lidech. Máme štěstí, že náš personál je stabilní, je tu spousta lidí, kteří byli u otevření Grand Hotelu Hradec před čtyřmi lety. Další výzvou hotelu v Krkonoších jsou rozmary počasí. Když je v zimě málo sněhu a v létě prší, je to těžší. Na druhou stranu letošní zimu se počasí příliš nevyvedlo, a přesto si na obsazenost nemůžeme vůbec stěžovat. Nesázíme jen na lyžařskou klientelu, takže i když chybí sníh, skvěle si u nás odpočinou třeba díky naší wellness zóně.

Jaký je Váš oblíbený prostor v hotelu a proč?

Moje nejoblíbenější místo v hotelu je relaxační zóna v našem wellnessu. Moc rád tam chodím hlavně ráno, kdy je ještě zavřeno. Najdu tam klid, takže člověk si pěkně utřídí myšlenky. V pozadí slyším vodu a koukám se přitom do dálky na kopce, prostě paráda.

Jaké speciální služby nebo zážitky nabízíte, aby se hosté cítili “královsky”?

Obecně se našim hostům snažíme vyjít maximálně vstříc, doporučit zajímavé výlety a těm náročnějším zprostředkovat i nadstandardní služby různých průvodců. Spolupracujeme také se skiresortem Černá Hora-Pec na různých zážitcích, takže větším skupinám nebo firmám dokážeme zajistit např. únikové hry, privátní sjezdovku atd. Hodně sázíme na fantastickou kuchyni v naší restauraci nebo skvělé wellness s úžasnými masážemi. V zimě nabízíme hostům privátní skibus, který je odveze od hotelu až k vleku. V létě si u nás zase mohou půjčit kola nebo koloběžky. Hosté ubytovaní v Sněžka Royal Penthouse mají navíc vlastního portýra 24 hodin denně.

Jaké typy událostí a konferencí je hotel schopen hostit ve svých konferenčních sálech a
dalších prostorách?

Máme čtyři zasedací místnosti, které umíme ještě rozšířit. Celková kapacita pro firemní akce je 180 osob. Dokážeme uspořádat konferenci přesně podle přání zákazníka. Umíme do hotelu umístit jeřábem např. i předváděcí vůz, když je třeba. Problém není uspořádat nejrůznější tematické firemní party včetně diskoték. Jinými slovy, zvládneme uspořádat nejrůznější druhy akcí – od seriózních konferencí až po firemní teambuildingy.

Jaké wellness procedury jsou mezi hosty nejoblíbenější a proč?

Jsou to hlavně relaxační masáže. Populární jsou i párové masáže, to znamená, že partneři masáž absolvují společně každý se svým masérem. U nás používáme k masážím kosmetiku z jižního Pacifiku Pure Fiji a na ní jsou navázané různé relaxační rituály. Rozhodně je doporučuji vyzkoušet.

Jaké jsou budoucí plány pro rozvoj a inovace hotelu?

Neustále hledáme možnosti, jak vylepšit komfort a zážitky našich hostů. Nedávno jsme představili nový koncept restaurace Meat & Meet, kde nabízíme nápaditě servírovaná jídla ve skvělé kvalitě. Hosté na horách očekávají i velké porce a poctivou českou kuchyni a přesně to jim v moderním twistu nabízíme.

Jaký drink byste nám doporučil v hotelovém baru?

Já osobně jsem vyznavač whisky, takže mohu doporučit výběr naší whisky. Z koktejlů bych speciálně vypíchnul whisky sour, který umí naše barmanka Gábina opravdu báječně. Nesmím ale zapomenout ani na naši vinotéku. Sami si dovážíme vína a šumivá vína z Rakouska a Itálie, a proto mnoho těchto vynikajících vín v Česku jinde než u nás ani nenajdete. Pivařům můžeme nabídnout místní krkonošské pivo Trautenberk, které už si získalo značné renomé.

Co pro Vás znamená luxus?

Pro mě je luxus něco, co si prostě užiju. A je jedno, jestli je to zrovna oběd od manželky nebo něco, co mi vysloveně udělá radost. Luxus nemusí být drahá věc nebo zážitek. Nedávno jsem se třeba cítil luxusně, když jsem dostal fantastickou láhev whisky.

Děkujeme za rozhovor

Galerie

Rozhovory

Grand Hotel Hradec