Etiketa u stolu s Ladislavem Špačkem

Špaček
Začátek akce
09. 10. 2019 18:00
Konec akce
09. 10. 2019 21:00
Místo konání
Restaurace CODA, hotel Aria, Tržiště 9, Praha 1
Přejít na Web & koupit vstupenky
Cena vstupenek
4 500 Kč
Dress Code
Business Causal

Asistovaná večeře spojená s praktickým nácvikem stolování pod vedením odborníka na etiketu Ladislava Špačka

Komu je určena?

Každému, kdo chce nebo potřebuje stolovat podle společenských pravidel. Manažeři, kteří vedou u stolu obchodní jednání, politikové, kteří stolují s významnými osobnostmi doma i ve světě, studenti, kterým společenské chování pomáhá v kariérním růstu ve všech oborech, rodiče, kteří chtějí své děti dobře připravit pro život, všichni, kdo se chtějí zbavit špatných návyků, které se v uzavřených komunitách rodin přenášejí i na budoucí generace.

Co se naučíme?

Stolování na banketu i na obchodní nebo přátelské večeři ve dvou

Příchod ke stolu, usazení hostů

Zasedací pořádek

Prostírání stolu, inventář a náčiní pro společenské stolování

Společenské stolování (jak sedíme u stolu, látkový a papírový ubrousek, chování u stolu, držení příboru, překládání pokrmů, servírování)

Jak jíst speciality, ale i běžná jídla (ústřice, krevety, maso, brambory, těstoviny, moučník

Držení sklenice, degustace a dekantace vína

Konverzace u stolu

Nehody u stolu

 

Degustační menu asistované večeře

Welcome drink CODA Sekt

Degustace tří druhů předkrmů z buffetového stolu

Grilované tygří krevety s petrželovým máslem a hráškovými lusky

Ryzlink vlašský, pozdní sběr, Volařík 2010

 

Tagliatelle s parmazánovou omáčkou a restovanými hříbky

Vepřová panenka připravená metodou ,,Sous Vide“ s vařeným bramborem a přírodní šťávou

Cabernet Sauvignon, pozdní sběr, Moravíno Valtice 2010

 

Vanilková Panna Cotta s malinovou omáčkou

Carmes de Rieussec Sauternes, Francie 2008

 

Káva

Připravil: šéfkuchař David Šašek

Fotogalerie