Asiafood: Užijte si autentické záběry z kuchyně přímo z čínského venkova

Redakce LUXUS.cz
19. Červenec 2019

Milujete asijské pokrmy stejně jako my? Pak byste měli zbystřit. V tomto článku vás totiž seznámíme s jedinečným e-shopem Asiafood, který nabízí skutečně vše, co se asijského jídla a jeho přípravy týče. Díky Asiafood si k sobě domů přinesete autentické záběry z asijské kuchyně, přímo od tamních obyvatelů. Díky domluvenému povolení sdílet jejich tvorbu svým zákazníkům online obchod Asiafood  pravidelně vysílá záběry z této kultury spojené s tradičním jídlem.

V klidu se posaďte a nasajte atmosféru čínského venkova. Nabídka Asiafoodu je neskutečně velká. My jsme pro vás vybrali několik produktů, které zákazníci zkrátka milují. Vyzkoušejte je i vy!

Tím prvním je Matcha zelený čaj TIAN HU SHAN, který je vypěstovaný v horách Tian Hu Shan v čínské provincii Fujian a umletý na prášek. Nejenže je tento čaj velmi lahodný, má (stejně jako všechny zelené čaje) pozitivní zdravotní účinky. Zvyšuje energii bez vedlejších účinků, duševní ostražitost a pohodu, pomáhá spalovat tuky a urychluje metabolismus, má silné antibakteriální a antivirové účinky. Je silný i v boji proti rakovině a při jejím prevenci. Zpomaluje stárnutí kvůli vysokému obsahu antioxidantů. Snižuje hodnoty špatného LDL cholesterolu a cukru v krvi. Tento zázrak nemusíte jen pít. Výborně se hodí do koláčů, zmrzliny chlazených nápojů, čokolády a podobně.

Určitě to znáte. Vaše čínské jídlo není tak dobré jako to, které nabízí ve vaší oblíbené čínské restauraci. Základem jsou nudle, které musí být velmi kvalitní. Právě takové jsou úzké nudle Shirataki, na jejichž počátku stojí rostlina zvaná Konjac v Číně a Shirataki v Japonsku.  Z kořene této rostliny se zpracovává škrob, který se dále zpracuje do těstovin všemožných tvarů. Tyto těstoviny jsou bezlepkové a mají maximálně 13 kalorií na 100g těstovin.

Nejen lidé trpící celiakií ocení tapiokovou mouku, která dokáže nahradit u nás běžně užívanou pšeničnou mouku. Pečivo z této mouky vydrží až o tři dny déle. Mouka je velmi jemná, vláčnější a méně se drolí. Používá se pro přípravu sladkých i slaných těst, k zahušťování omáček a jiných pokrmů, může rovněž nahradit vaječný bílek při přípravě bábovek, sekaných či bramborových placek.

Doslova superpotravinou s vysokým obsahem antioxidantů je červená rýže, jež pochází z Thajska. Jde o neloupanou krátkozrnnou rýži plnou vlákniny a vitamínů. Tato bezlepková obilnina je lehce stravitelný, nepůsobí plynatost, podporuje funkci ledvin, zlepšuje stav kůže, podporuje růst vlasů, nehtů, kůže, kostí, ale i správné zažívání. A co by byla asijská kuchyně bez sušené řasy Wakame. Tato tradiční mořská řasa se tradičně používá do miso polévky, salátů a ostatních pokrmů. Je bohatá na vlákninu, vápník a vitamíny, upravuje krevní tlak a je velmi bohatá na jód.

Podívejte se na stránky www.asiafood.cz. Naleznete tam takových blahodárných potravin pro naše zdraví bezpočet. A navíc zaplesají i vaše chuťové pohárky!