Chrám zasvěcený proseccu. Vítejte v Prosekárně!

25. Březen 2019 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 15038

Legendární italské bublinky si získávají stále více příznivců. Není se čemu divit, Češi milují italskou kuchyni a ta se bez prosecca prostě neobejde. Jiskřivé víno ze severu Itálie ovšem skvěle chutná také samotné, ať už s kamarády nebo s rodinou.

 

Bezkonkurenční kolekci těchto lahodných bublinek nabízí Prosekárna, kterou lze poeticky nazvat chrámem zasvěceným proseccu. Sídlí na hned čtyřech adresách v Praze. Na hosty zde čeká nezapomenutelná exkurze do království krásných a šťavnatých vín s bohatou kolekcí hravých chuťových tónů. Všechna nabízená prosecca jsou osobně vybraná a předchutnaná, a samozřejmě vysoce kvalitní.

„Zajímavým trendem je nárůst obliby nefiltrovaných vín. Máme spoustu zákazníků, kteří přešli z klasického prosecca na nefiltrované, kterému se říká Col Fondo. To potěší příjemnou svěžestí a výraznou mineralitou,“ vysvětluje majitelka sítě Prosekáren Zuzana Veselá s tím, že v Prosekárně hosté najdou   14–16 druhů nefitrovaného prosecca, což je jedna z nejbohatších nabídek v Evropě. Milovníky touho výjimečného moku zaujmou také „rukodělná“ garážová vína od malých výrobců s produkcí kolem 10 až 20 tisíc lahví za rok.

Hosté si v Prosekárnách mohou vybírat z dvou stovek druhů nachlazených láhví prosecca, které jim obsluha otevře. Bublinky si mohou dát také po skleničce, přičemž vždy je otevřených minimálně pět lahví, které odrážejí různé styly prosecca – tedy od nefiltrovaného prosecca zcela bez cukru po chuťově výraznější a ovocnější bublinky. Součástí denní nabídky je také šumivé rosé. K dispozici jsou i studené chuťovky, sušené šunky či sýry, samozřejmě výhradně italské.

Historicky nejstarší Prosekárnou je ta ve Slezské ulici, číslo popisné 48, po ní byla otevřena Prosekárna v Myslíkově ulici. K těm mladším patří Prosekárna Vysočany v Paříkově ulici a Prosekárna Letná v Jirečkově ulici.

 

Galerie