CHŘESTOVÁ SEZÓNA V RESTAURACI ALDENTE

17. April 2015 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 13987

GURMÁNSKÉ JARO LÁKÁ NA SKVĚLOU CHUŤ A BARVY

K tradičním jarním záležitostem patří chřest, jenž má specifickou chuť pro něž je vyhledávanou oblíbenou a vyhledávanou lahůdkou. V pražské renomované restauraci ALDENTE nyní můžete ochutnat vedle italských pokrmů a delikates vyrobených z domácích čerstvých surovin hlavní chod ze speciální sezónní nabídky tagliatelle se šunkou a zeleným chřestem.

ALDENTE RECEPT: TAGLIATELLE SE ŠUNKOU A ZELENÝM CHŘESTEM 50 g šunky od kosti 60 g zeleného chřestu 1 lžíce olivového oleje 150 g čerstvých tagliatelle (nebo 100 g sušených) 50 g másla sůl parmazán Šunku nakrájejte na nudličky a zlehka ji orestujte na olivovém oleji. Zelený chřest spařte horkou vodou a pak ho na chvíli vložte do studené vody a zasypejte ledem. Jedině tak si zachová pěknou zelenou barvu. Poté chřestové výhonky nakrájejte na kousky a spolu se šunkou je ještě krátce orestujte. Přidejte 50 g másla a v osolené vodě uvařené těstoviny, například tagliatelle. Podle chuti osolte a prohozením pokrm na pánvi zlehka promíchejte. Servírujte postrouhané parmazánem.

Dopřejte si i vy v ALDENTE dobré jídlo a sklenku lahodného vína, přesvědčíte se o kvalitách zdejší kuchyně. Vaří zde totiž podle původních italských receptur, nabízí k ochutnání nejrůznější druhy těstoviny a kladou důraz na vše domácí.