NOVÁ STYLOVÁ VINOTÉKA V RESTAURACI ALDENTE

Restaurace Aldente, která je vším, čím má pravá italská trattorie být, představuje novou vinotéku. Je umístěna ve spodní části provozovny a obsahuje více než 250 druhů vín z různých částí Itálie.

Do této vinotéky vybírali vína z rozdílných italských regionů sommelieři Filip Folprecht a Michal Šuráň, kteří se snažili, aby víno co nejlépe ladilo s chutěmi jednotlivých jídel, které se v restauraci ALDENTE vaří podle původních receptur. Ochutnat zde můžete nejrůznější druhy těstovin s důrazem na ty domácí, jež si v Aldente sami připravují, ale také čerstvé ryby nebo různé úpravy masa a drůbeže. Díky této jedinečné kombinaci lze nyní v restauraci povýšit i jednoduchý oběd nebo večeři na ojedinělý gurmánský zážitek.

Pochutnat si zde můžete kupříkladu na medailemi ověnčeném šumivém vínu Ferrari Perlé. K velmi oblíbeným vínům patří také Roero Arneis z piemontského vinařství Vietti, jež výborně doprovodí zdejší carpaccio ze svatojakubských mušlí. Taglioni s krevetami, čerstvými rajčátky a bazalkou, nebo filet z mořského vlka v úpravě acquapazza, si skvěle rozumí s Pint Grigio z vinařství Jermann. Ke steaku z hovězí svíčkové, který šéfkuchař Tony Sahulka servíruje se sicilskou caponatou, doporučujeme výtečně se hodící Brunello di Montalcio Pian delle Vigne DOCG, jež je chloubou toskánského vinařství Antinori. Pokud si tu zvolíte jehněčí kotletky, bude vám doporučeno kupříkladu víno Primitivo di Manduria 60 Anni z vinařství San Marzano. Z vín, které zdejší vinotéka vlastní, stojí určitě za zmínku rovněž i Sori Tildin Angelo Gaja 1998 nebo také Brunello di Montalcino Poggio Salvi 1979.