Soutěž o voucher na Premium Lunch in the sky

16. June 2025 | Redakce LUXUS.cz | Statistiky se zobrazují pod soutěží po jejím ukončení
Konec soutěže
24. 06. 2025 20:00
Celková cena výher
6380 Kč
Počet výherců
1
Výhru máte od
Dinner in the sky

Zpříjemněte si začátek září nevšedním gastronomickým zážitkem v podobě Premium Lunch in the sky 4.9. od 15.10- 16:40.

Celosvětově oblíbená Večeře v oblacích zakotví v Praze od 4.9. do 14.9. v parku Mrázovka. Kreativní menu inspirované babím létem připraví slovenský šéfkuchař Peter Slačka.

Představte si, že pohodlně sedíte v polstrovaném křesle, ulamujete si pečivo a při tom probíráte s číšníkem vhodné víno k jídlu, které se už pro vás chystá. Se sklenkou v ruce pozorujete Vyšehrad, Emauzy, Petřínskou rozhlednu i Strahovský stadion. Stačí se jen trochu pootočit. Jak je to možné?

Příjemně sedíte kolem stolu, v jehož středu připravuje šéfkuchař na 2 metrech čtverečních vaše pokrmy. Užít si můžete tříchodový oběd, čtyřchodovou večeři při západu slunce či pozdní večeři pod hvězdami. Letos se na plošinu ve výšce 40 metrů podívá šéfkuchař Peter Slačka, zářivá hvězda slovenské gastronomie. Zkušenosti sbíral ve fine diningových restauracích v Austrálii, Portugalsku, Švédsku a Velké Británii, aby se vrátil do rodné Bratislavy a obohatil tamní gastroscénu moderní slovenskou kuchyní s fusion světovými prvky. Kuchařem se přitom stal náhodou – při studiu chodil na brigádu do stánku s gyrosem a uvědomil si, jak moc ho těší, když lidem chutná. Pak nastoupil do vyhlášené bratislavské restaurace Karibik a do nově otevřeného hotelu Kempinski. Po angažmá v michelinských restauracích ve světě otevřel restauraci Baroza a po otcovské dovolené snídaňové bistro Jolk, které fungovalo jako pop-up čtyři měsíce. Pro bar Kwāntu v Londýně, zařazeném do žebříčku TOP 50 nejlepších barů světa, vytvořil jídelní lístek.

Peter Slačka přichystal pro obě lokality stejné menu, které se liší jen v lokálně dostupných sezonních surovinách. Základ tvoří chutě babího léta. Na výjimečný zážitek vás naladí ceviche s jemným nádechem křenu. Následuje kulajda ozvláštněná pohankou a speciálně upraveným žloutkem, nebo v případě tříchodového menu rovnou jemné telecí líčko s karamelizovaným jablkem a chipsy z topinamburu s lískovými oříšky. Vegetariáni si pochutnají na ceviche z lilku a pečeném květáku se spáleným jablkem a topinamburovými chipsy. Sladký závěr v podobě malinového crème brûlée s růžovým pepřem vás vystřelí do nebe mátovým ledovým dechem.

Romantická a současně gastronomická atrakce Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa a zúčastnily se jí už desítky tisíc hostů. Dinner in the Sky přispívá na Vánoční charitativní aukci DEJME DĚTEM ŠANCI, která podporuje děti z dětských domovů.

Více se dozvíte na webových stránkách dinnerinthesky.cz

Výherci

Vítězslav D*****, Pelhřimov
Gratulujeme Vám k výhře.

Statistiky

Shlédnutí (41126)
Účastníci (27391 čtenářů) - 66.6% diváků se zapojilo do soutěže.
Správně (26906 účastníků) - 98.2% z účastníků odpovědělo správně.