Chuť pravé Asie poznáte v Café Buddha

Zdroj: Facebook Café Buddha
11. August 2021 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 14820

Asijská jídla jsou u nás u Evropanů velmi oblíbená. Je to určitě dáno i tím, že pro nás nejsou tak typická, ale hlavním faktem, proč je tak milujeme, je to, že jsou velmi chutná. A tak když si můžeme kdekoliv pochutnat na výtečném asijském jídle, málokdo odolá. Důležité ale je, abyste si na něm pochutnávali v restauraci, která dokáže pravou Asii vytvořit i u nás v Čechách. Takovou restauraci nenajdeme na každém rohu, my vám ale hledání ulehčíme, připravili jsme pro vás recenzi na Café Buddha, restauraci, která přivádí pravá asijská jídla až do Čech.

Café Buddha, které bychom nalezli na adrese Norská 14 v Praze, přináší asijská jídla již deset let. Velkou ikonou celého podniku je majitel Štěpán Návrat, který zde zároveň působí jako šéfkuchař a který za svou kariéru získal mnoho ocenění a snaží se pozdvihnout se svým týmem Café Buddha na nejvyšší příčku světové gastronomie.

Zdroj: Facebook Café Buddha

Zdroj: Facebook Café Buddha

Každému musí být jasné, že takto vyhlášenou asijskou restauraci nemůžeme my vynechat a musíme v ní okusit její degustační menu. Než se ale dostaneme k naší recenzi, ještě bych vám rád řekl něco o již zmiňovaném Štěpánu Návratovi. Nejedná se totiž jen o majitele podniku a šéfkuchaře Café Buddha, ale zároveň i o cestovatele, který sesbíral spoustu zkušeností, jež může užitkovat právě dnes a přinášet tak velmi chutná jídla. Stále přichází s novými recepty a připravuje asijské coctaily, kterými ohromuje lidi. Již také devátým rokem provozuje kurzy vaření a pod jeho rukama bylo vychováno hned několik velkých kuchařů.

Když víme, že naše degustační menu připravoval takto zkušený člověk, je jasné, proč chutnalo tak skvěle. Menu celkem obsahovalo sedm chodů, jako první nám bylo naservírováno Sapparot Nam Prik Pao – grilovaný ananas, pražený kokos, chilli nam prik pao, limetová kůra, šalotka, kešu oříšky, koriandr, citrónová tráva – tato kombinace byla s grilovaným ananasem opravdu úžasná, úplně stejně jsem si pochutnal i na Dim Sum Kanom Jeeb, což jsou domácí napařované knedlíčky s krevetami a hovězím masem, které se podává s aromatickou omáčkou, šalotkou, koriandrem a jarní cibulkou.

Zdroj: Facebook Café Buddha

Zdroj: Facebook Café Buddha

Jako další chod následovalo Tom Yum Nam Prik Pao a 5 Spices Beef Tataki, a právě to musím opravdu vypíchnout. Jednalo se totiž o hovězí svíčkovou s kořením pěti vůní, a kdo mě zná, ví, že hovězí maso miluji, a když je ještě na talíři se správným kořením, jako bylo toto, naprosto se mu oddám. Jako jsem se oddal letnímu závitku s rýžovým papírem nazývaným Ebi Tempura Summer Roll. Následovalo další hovězí, a to konkrétně Coco Beef Ribs – pět hodin pečená hovězí žebra s kokosovou vodou, opravdová lahůdka. Na závěr mě už čekal jen křupavý měkkoschránkový krab.

Na jídle i na všech zaměstnancích restaurace je vidět, že se nejedná o typickou restauraci, kterou najdete všude. Café Buddha je opravdu skvělá restaurace, kterou musí alespoň jednou navštívit opravdu každý!

Zdroj: Facebook Café Buddha

Zdroj: Facebook Café Buddha